Yağmurla Yıkılan Istinat Duvarı Bodrum Kat Daireyi Kullanılmaz Hale Getirdi

Erzurum’da öğleden sonra etkili olan şiddetli yağmur sonrası birçok ev ve iş yerini su bastı....

Erzurum’da öğleden sonra etkili olan şiddetli yağmur sonrası birçok ev ve iş yerini su bastı. Bir apartmanın istinat duvarının yıkılması sonucu bodrum kattaki daire kullanılmaz hale geldi. 1. kattaki daire de hasar gördü.

Erzurum Yıldızkent Osmangazi Mahallesi’nde Karadayı Grup Erenkent Sitesi Apartmanı önünde bulunan istinat duvarı yağmur sularına dayanamadı. Yıkılan istinat duvarı apartmanın bodrum katındaki dairenin duvarını yıktı. Daire kullanılmaz hale geldi. 1. katta bulunan dairede ise kırılan camlardan içeri giren yağmur suyu, çamur ve taşlarla büyük zarar oluştu.

Reklam
Reklam
  1. kattaki daire sahibinin kardeşi Yunus Seven, olayın yaşandığı sırada yengesinin ve çocuklarının evde olduğunu söyledi. Duvardan kopan taş parçalarının evin içine kadar girdiğini anlatan Seven, “Allah korumuş. Bu taşlar evde oturanlara isabet etseydi çok kötü şeyler olabilirdi.” dedi. Daha önce belediyeye defalarca yağmur sularıyla ilgili başvurduklarını anlatan Seven, bugüne kadar olumlu bir cevap alamadıklarını aktardı. Seven, "Bugün bir çocuk ölseydi bunun hesabını kim verecekti?" diyerek tepkisini dile getirdi.

    Yapıların çürük olduğunu iddia eden diğer aile fertleri de her yağmur yağdığında duvarlardan evin içine su aktığını anlattı. Yunus Seven ile inşaat şirketinin yetkilisi arasında ise kısa süreli tartışma yaşandı. Sivil savunma ekipleri yağmur suyunu tahliye etmek için çalışma yaptı.

    Öte yandan şehirde bat-çık diye tabir edilen alt geçitlerde su birikintileri oluştu. Geçitlerin trafiğe kapatılmasından dolayı şehirde trafik felç oldu, sürücüler zor anlar yaşadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: