Yağsız Besin Her Zaman Sağlıklı Mıdır?

Yağsız besin her zaman sağlıklı mıdır?

Lynn Fischer, “Aptallar İçin Düşük Yağlı Yemekler” kitabının yazar Tek kelimeyle, hayır. Az yağlı ama beslenme açısından pek da sağlam sayılmayan besinler alabilirsiniz. Ve, çok miktarda az yağlı besinler alabilirsiniz. Meselâ bir örnek, sâdece az yağlı dondurma, kurabiyeler ve pastalar yeseniz ve de günde 3.000 ya da 4.000 kalori alsanız ne olur? Bu hiç de sağlıklı beslenme açısından hiç de güvenli olmazdı. Dahası, işin sonu fazla kilo olurdu (1.80 cm. boyunda ve her gün ağır egzersiz yapan biri değilseniz tabiî.)
Tam tersine, yağsız ve beslenme açısından sağlam bir diyet uygulayabilirsiniz. Evde ve haftada birkaç kez dışarıda yenen az yağlı ve yağsız yemekler diyete uygun olarak ihtiyacınız olan tüm yağı almanızı sağlar. Restoran şefleri çoğu zaman yemeklerdeki yağ, servis edilen miktar ya da kolesterol düzeylerini henüz kontrol etmedikleri için, çoğumuz dışarı yemeğe çıktığımızda, yağsız ya da az yağlı yiyecekleri, yağ miktarını ve porsiyonların büyüklüğünü her nerede denetleyebiliyorsak orada yiyebiliyoruz.

Reklam
Reklam

Unutmayın, sebze porsiyonlarında ağır soslar, tahıllarda krema ya da tereyağı olmayacak, meyveler, ve çok ufak porsiyonlarda et, süt ürünleri ya da yağ ve zeytinyağı alınacak. Protein miktarı tüm yediklerinizin yüzde onundan az olmalı.