"Yahşi Batı" filminin berlin galası yapıldı

Cem Yılmaz'ın baş rolünü üstlendiği ve senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın yaptığı ''Yahşi Batı'' filminin Berlin galası yapıldı.

BERLİN (A.A) -

Berlin Neukölln ilçesindeki Karli sinemasında yapılan galada Cem Yılmaz ve Sorak'ın yanı sıra filmin oyuncuları Demet Evgar, Zafer Algöz, Ozan Güven ve Özkan Uğur da hazır bulundu.

Cem Yılmaz, filmin gösteriminden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, film hakkında çok iyi tepkiler aldıklarını, seyircinin ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

''Filmin biraz uzun olduğu'' yönündeki görüşler hakkında Yılmaz, ''Kısa olmasından iyidir diye düşünüyorum. Neşeli bir film. Biz de elimizden geldiği kadar, sinema salonunda seyirciyle yılda bir defa buluştuğumuz için, böyle elimizdeki malı cömertçe koyuyoruz filmlere'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

''Almanya'daki Türklerle ilgili bir film yapacak mısınız?'' şeklindeki bir soruya karşılık da Yılmaz, ''Her ziyaretimiz sırasında aklımıza öyle potansiyel öyküler geliyor. Burada çalışan arkadaşlarımızla koprodüksiyon yapma ihtimalimiz de var. Bir maceramız olabilir yakın zamanda. Öyle tahmin ediyorum. Buraya çok gidip geliyoruz. Çok uzak da değil. Almanya'nın birçok şehrine sahneye çıkmak için de geliyoruz. Oyunlarımızla, gösterilerimizle. 10-15 seneden beri sıklıkla geldiğimiz bir yer. İstanbul'un bir ilçesi kadar yakın neredeyse. İki saatte Berin'e gelebildik'' dedi.