Yahyalı Devlet Hastanesi Tarihinin En Doktorsuz Dönemini Yaşıyor

Köyleriyle beraber nüfusu 44 bini aşan Yahyalı ilçesindeki Devlet Hastanesi’nden tayini çıkarak giden doktorların yerine...

Köyleriyle beraber nüfusu 44 bini aşan Yahyalı ilçesindeki Devlet Hastanesi’nden tayini çıkarak giden doktorların yerine yenisi gelmeyince hastane koridorları boş kaldı.

Yahyalı Devlet Hastanesi'nde sadece bir uzman ve 2 pratisyen hekim bulunuyor. Buna karşın 60 bin nüfuslu Develi Devlet Hastanesi’nde 22 uzman ve 5 pratisyen hekimin görev yapmakta olduğunu belirten vatandaşlar, kendi ilçelerinde de yeterli uzman doktor ve pratisyen hekimin olması gerektiğini kaydetti.

Bunun yanında 112 acil istasyonu olmadığından tek ambulansla hizmet etmeye çalışırken, ikinci ambulansa ihtiyaç duyulduğu durumlarda komşu ilçelerden ambulans istendiğini aktaran vatandaşlar, ilçenin sivil toplum kuruluşlarının doktor sorununu ele almasını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: