Yahyalılılar 23 Haziran’da Erciyes Tekir Yaylasında Buluşuyor

Yahyalılılar bu sene 3.sü gerçekleştirilecek olan Geleneksel Bezdirme Şöleni kapsamında Erciyes Tekir Yaylası’nda buluşacak.1998 yılında...

Yahyalılılar bu sene 3.sü gerçekleştirilecek olan Geleneksel Bezdirme Şöleni kapsamında Erciyes Tekir Yaylası’nda buluşacak.

1998 yılında Yahyalı ve köylerinin yardımlaşma, dayanışma, tanıtım ve geliştirilmesi amacıyla kurulduğunu ifade eden Yahyalı kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Selim Katırcı, “Kayseri’de toplam 20 bine yakın Yahyalı nüfusuna kayıtlı hemşerimiz bulunmakla birlikte bir Yahyalı da burada kurulmuştur. Dernek olarak onların adına faaliyet gösteren tek temsilci durumundayız. Hemşerilerimiz adına zaman zaman faaliyetler yapmakta olup, en geniş kapsamlı ve en yoğun olarak bu sene 3.sünü yapacağımız Bezdirme Şöleni 23 Haziran Pazar günü, Erciyes Tekir Yaylası’nda gerçekleştirilecektir. 23 Haziran Pazar günü Erciyes t Tekir Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan Bezdirme Şenliğimize, tüm Yahyalılı hemşerilerimizi ve Yahyalı dostlarını şenliğimize davet ediyoruz. Bu hafta sonu tüm hemşerilerimizle beraber Erciyes’te buluşacağız. Özümüzde bir olacağız. Tarihimizden gelen geleneksel tatlarımızdan olan bezdirmeyi yiyeceğiz. Yöresel sanatçılarımızı dinleyeceğiz. Tüm hemşerilerimizi bekliyoruz.” Diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şenliğe gitmek isteyenler için Hunat tramvay durağı önündeki dernek binasının önünden saat 10.00’da araç kaldırılacağını belirten Katırcı, şenliğin birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: