Yahyalı’nın Dağları Kel Kalmayacak

Yahyalı Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği, Seki Dağında 17 bin 700 dönüm araziye 334 bin...

Yahyalı Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği, Seki Dağında 17 bin 700 dönüm araziye 334 bin adet ağaç dikti. Yahyalı’nın civarındaki dağlarını ‘Kel’ kalmaktan kurtaracak olan projede yaklaşık olarak 200 işçi görev aldı.

Yahyalı Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliğinin, Seki Dağı toprak muhafaza ve erozyon kontrol uygulama ismi verdiği, yaklaşık olarak 17 bin 700 dönüm arazinin ağaçlandırıldığı proje tamamlandı. Mini exkabatörlerle toprak işlemelerinin yapılarak 2 ay boyunca 200 işçinin çalışarak tamamladığı projede 91 bin adet Çam ağacı dikildi. Toplamda 334 bin fidanın dikildiği Seki Dağına ayrıca, 182 bin adet Sedir ve 61 bin adette Yapraklı fidanların (Mahlep, İğde, Akasya, ) dikildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

1989 yılında büyük özverilerle ağaçlandırılan Çakmak Gedik mevkinde, hayvanların otlaması için bırakılan bölgede unutulmadı. 4 bin 500 dönüm olan Çakmak Gedik mevkine de binlerce Sedir ağacı dikildi. Bunun yanında Derebağ Şelalesi bölgesinde, Sarlavuk ve Kete Mevkinde 8 bin adet Sedir, 9 bin 350 adet Çam, bin adet İğde ile 750 adet Akasya ağaçları dikildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: