Yahyalı'ya Ikinci Rüzgar Enerjisie Santrali

KAYSERİ (AA) - Yahyalı ilçesine, ikinci rüzgar enerjisi santrali kuruluyor.Yapılacak olan Kurtkayası Enerji Santrali Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Yahyalı ilçesine, ikinci rüzgar enerjisi santrali kuruluyor.Yapılacak olan Kurtkayası Enerji Santrali Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Are Elektrik Üretim Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanvekili Kadir Canlı, santralin yapılacağı alandaki toplantıda yaptığı konuşmada, şirket tarafından planlanan santralin yılda yaklaşık 130 milyon kilovatsaat elektrik üretmesinin beklendiğini söyledi. Santralin 2015 yılında üretime girmesinin planlandığını beriten Canlı, projede 2MW gücünde 21 adet, 3 MW gücünde 1 adet rüzgar türbini yer alacağını kaydetti. Danışman Çağla Balcı Eriş ise sinevizyon gösterimi eşlinde yaptığı bilgilendirmede, rüzgar enerjisinin doğaya zarar vermeyeceğini anlattı. Santralin ülke ekonomisine çok büyük katkısı olacağını ifade eden Eriş, santral projesinin ilçedeki istihdama da olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi. Toplantıda vatandaşların konuyla ilgili soruları da cevaplandırıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz