"Yakında Apo'yu da serbest bırakırlar"

İSTANBUL (İHA) - Edirnekapı Şehitliği'nde çocuklarının mezarını ziyaret eden şehit yakınları, "Yakında Apo'yu da serbest bırakırlar" diyerek DEP milletvekillerinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret eden ve çocuklarının mezarını temizleyerek başında Kur'an-ı Kerim okuyan şehit yakınları, kapatılan DEP'in eski milletvekillerinden Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak'ın önceki gün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Bu konuda hükümete tepki gösteren şehit yakınları, "Yakında Apo'yu da serbest bırakırlar. Bu çocuklar neden şehit oldu, sakat kaldı, gazi oldu? Acısını biz çekiyoruz, onlar serbest bırakıyorlar. İnşallah onların da yürekleri yanar. Kararı doğru bulmuyoruz. AB için alınmış bir karar, ama ne olursa olsun bizi AB'ye almayacaklar. Eve Dönüş Yasası'nı çıkardılar, 100 kişiden 5 tanesi eve döndü, 95'i dağa çıktı. DEP'li milletvekilleri de yakında DEHAP'ta politikaya devam edecekler" dedi.

Reklam
Reklam

Çocuklarını kaybetmekten dolayı oldukça özgün olduklarını belirten şehit yakınları, hükümetin daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.