"Yakıt Pili Uygulamaları Ve Entegrasyonu" Yaz Okulu

Ürgüp'te Nevşehir Üniversitesi'nin (NEÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen "Yakıt Pili Uygulamaları ve Entegrasyonu" konulu yaz okulunun açılışı, NEÜ Rektörü Prof.

Ürgüp'te Nevşehir Üniversitesi'nin (NEÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen "Yakıt Pili Uygulamaları ve Entegrasyonu" konulu yaz okulunun açılışı, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası Hidrojen Enerji Teknolojileri Merkezi (ICHET) ile Avrupa Komisyonu, Joint Research Center Institute for Energy (JRC-IE), 2008 yılından beri Türkiye'e düzenledikleri "Yakıt Pili Uygulamaları ve Entegrasyonu" başlıklı yaz okulunun açılışı, Rektör Kılıç, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek ve NEÜ akademik personeli ile 14 ülkeden 40'ı yabancı, 10'u Türk olmak üzere toplam 50 kişilik grubun katılımıyla NEÜ Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Oteli konferans salonunda yapıldı.

Reklam
Reklam

İngiltere, Fransa, Brezilya, Sırbistan, Romanya, Tunus, Malezya, Tayvan, İran, Filistin, Portekiz, Nijerya, Fas ve Türkiye'den öğrenciler, Almanya, Romanya, Hollanda, Fransa ve Türkiye'den ise eğitimcilerin yer aldığı yaz okulunun açılışında konuşan Kılıç, NEÜ'nün genç bir üniversite olmasına rağmen önemli sempozyumlara çalışmalara ev sahipliği yaptığını, bundan sonraki süreçte de buna devam edeceklerini söyledi.

NEÜ'nün Kapadokya'nın merkezinde olmasından dolayı kendilerinin uluslararasılaşmaya çok önem verdiklerini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Öncelikle Türkiye'ye, Nevşehir'e ve Nevşehir Üniversitesi'ne hoş geldiniz. Nevşehir Üniversitesi, Kapadokya'nın merkezinde bulunması sebebiyle uluslararasılaşmaya son derece açık bir üniversite. Biz de üniversite olarak uluslararasılaşmaya çok önem veriyoruz. Özellikle Erasmus değişim programı ile yurt dışından öğrenci arkadaşlarımızı üniversitemize bekliyoruz. Ayrıca bu tür faaliyetler ve sempozyumlarla Nevşehir Üniversitesi'nin adını dünyada duyurmak amacıyla çok çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Sizleri de bu tür organizasyonla birlikte Üniversitemizde görmekten çok büyük mutluluk ve heyecan duymaktayız. Çin'den Brezilya'ya kadar dünyanın dört bir tarafından konuklarımızı ağırlamak bizleri çok mutlu ediyor. Ayrıca sizleri şahsım ve üniversitem adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Reklam
Reklam

Kılıç, daha sonra etkinliğe katılan konuklarla bir araya gelerek, kendilerine NEÜ hakkında bilgiler verdi.

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: