Yakup Halife Giresun'da Dualarla Anıldı

Giresun'un Duroğlu beldesinde Yakup Halife’yi Anma ve Tanıtma Programı düzenlendi.Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin...

Giresun'un Duroğlu beldesinde Yakup Halife’yi Anma ve Tanıtma Programı düzenlendi.

Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve eşi Melahat Şahin, Duroğlu Belde Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan, Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ve davetliler katıldı. Törende konuşan Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan, ”Unutulmaya yüz tutmuş ecdadımızı ön plana çkartmayı bir borç bildik. Bu yöreye uç beyliği yapmış bu yörenin mimarı Yakup Halife Hazretler'ini ön plana çıkartmak maksadıyla arkadaşlarımızla yola çıktık .Bu yıl bu anma programının 5.'sini düzenliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Dursun Ali Şahin ise konuşmasında ”Giresun demek sadece festival demek değil. İşte Giresun demek bu inanç turizminin başlangıcı olan bu güzel törenlerin aynı zamanda icrası demektir. Bu büyük insan zatı muhterem buranın manevi bekçisidir. Onu öldü, vefat etti demek hiçbir zaman doğru bir hareket değildir. Yakup Halife'ye yaraşır mutlaka bir türbe yapılmalı" diye konuştu.

Vali Şahin ve beraberindekiler daha sonra Yakup Halife Hazretleri'nin Türbesi'ni ziyaret etti. Tören dua ve ilahilerin okunmasının ardından ikram edilen etli pilav dağıtımının ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: