Yakup Koçal'ın 82'nci Yıl Mesajı

Başkan Koçal, Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 82.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

“Atamızın kentini ona yakışır bir şekilde düzenlemek için tüm gücümüzle çalışıyoruz”

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 82.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Atamızın kentini ona yakışır bir şekilde düzenlemek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diyen Başkan Koçal mesajında şu ifadelere yer verdi; “1929 yılında Yalova’da görülen sıtma vakalarını incelemek için yanında İçişleri Bakanı Şükrü Kara, Özel Kalem Müdürü Tevfik, Başyaveri Rusuhi, yakın arkadaşlarından Kılıç Ali ve Zühtü Bey’le 19 Ağustos 1929 Pazartesi günü Ertuğrul Yatı ile Yalova’ya gelen Mustafa Kemal Atatürk, hayatının önemli bir bölümünü Yalova’da geçirmiş; Yalova sevgisi her zaman gönlünde ayrı bir yer tutmuştur. Başta Termal Kaplıcaları olmak üzere, Yalovamızda birçok çalışmanın öncülüğünü yapan Atatürk, Yalova’ya bağlılığını 313 gününü şehrimizde geçirerek de sergilemiştir.

Reklam
Reklam

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk İstanbul’dan Yalova’ya vapur seferlerini başlatmış, Çınarlı Hıyaban Yolu’nu yaptırmış, Genç Cumhuriyetimizin önemli kararlarını Yalova’da almış, Yürüyen Köşk örneğiyle Dünya’ya çevrecilik mesajı vermiştir.

Atatürk’ün kenti Yalova’da üzerimize düşen sorumlukların bilincindeyiz. Çınarlı Hıyaban Yolu’nu ve Yürüyen Köşkü orjinaline uygun bir şekilde korumakta, ömrünü sürdürmesi için çalışmalarımızı yapmaktayız. Meydan düzenlemeleri, oyun alanları, sokak ve cadde yenilemeleri tamamlanmış insanların mutlu bir şekilde yaşadığı Yalova için mesai arkadaşlarımızla beraber görevlerimizi sürdürmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘Yalova Benim Kentim’ diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman yanımızda hissediyor ve Yalovamıza gelişinin 82. yılını kutluyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz