Yakut: Hakkari’nin eğitimde başarısız olmasının sebebi öğretmen sirkülasyonu

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, LYS sınavında ülke genelinde 75. olduklarını, ilin...

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, LYS sınavında ülke genelinde 75. olduklarını, ilin eğitimde başarısız görünmesinde en büyük sebebin öğretmen sirkülasyonu olduğunu belirtti.
Mehmet Sena Yakut, yaptığı açıklamada, öğretmenlerin Hakkari'de kalma sürelerinin çok az olması, öğrenci, veli ve okul ilişkilerin yeterli düzeyde olmaması, öğrencilerde ders çalışma bilincinin yeterince yerleşmemesi ve velilerin ilgisizliği gibi diğer sebeplerin de önemli olduğunu vurguladı.
Ekonomik faktörlere de değinen Yakut, "Hakkari, gelir bakımından da düşük seviyede olduğu için aileler öğrenciye duyarsız kalmamaktadır. Özellikle YGS, LYS sınavlarına az bir süre kala kentimizde yaşanan olaylar ve kepenk kapatmalar, esnaf ve vatandaşlar gibi öğrenci ve öğretmenleri de etkilemiştir." dedi. Bu tür olumsuzlukları en az indirmek için hızlı bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Yakut, bir ay önce düzenledikleri 'Eğitim Vizyon Çalıştayı'nda bütün sorunları masaya yatırdıklarını, bunu bir rapor halinde Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacaklarını kaydetti.
Yakut, önümüzdeki eğitim ve öğretim yıllında öğrenci, veli ve okul işbirliğini sağlayacaklarını, sosyal etkinliklerin artırılacağını, sınavlara hazırlık amacıyla ölçme değerlendirme merkezi kurulacağını, alt yapıyı geliştirmek için 202 derslik, 46 lojman, 2 bin 40 kapasiteli öğrenci yurtları ve 3 anaokulu yapılacağını vurguladı.
Sosyolog ve Psikolojik Danışman Aslı Doğdu da Hakkari'ye gelen öğretmelerin bir an önce gitmek istediğini, bunu önlemek için ek ücret uygulamasına geçilmesini önerdi. Doğdu, ücretli öğretmen formülünden vazgeçilip, daha fazla branş öğretmeni ataması yapılması gerektiğini söyledi.
Hakkari Eğitim Bir Sen Başkanı Nihat Gür ise "En büyük sıkıntı, öğretmenlerin yetersiz olması, gelen öğretmenlerin de bir an önce gitmek istemeleri, ortamın huzursuzluğu ve güvensizliği, gençlerin siyasallaşmasıdır. Öğretmenlerin kalıcı olması için pozitif ayrıcalık sunulması lazım.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz