Yakutiye, 2 Ay İçerisinde Asfaltsız Sokak Bırakmayacak

Yakutiye Belediyesi, alt yapı sorunları nedeniyle ESKİ, TEDAŞ, TELEKOM gibi kamu kurumlarının kazıları, kış tahribatı...

Yakutiye Belediyesi, alt yapı sorunları nedeniyle ESKİ, TEDAŞ, TELEKOM gibi kamu kurumlarının kazıları, kış tahribatı nedeniyle asfaltı bozulan, cadde ve sokaklarda asfalt çalışması başlattı. Terminal mahallesinde asfalt çalışmalarını denetleyen Belediye Başkanı Ali Korkut, ağırlıklı olarak Şükrü Paşa mahallesi olmak üzere birçok alanda asfalt planlaması yaptıklarını söyledi. Korkut, “2 aylık bir süre içerisinde asfalt olarak eksiğimiz kalmayacak” dedi.

Yakutiye Belediyesi, çeşitli kurumların yaptıkları kazılar, kış sonrası oluşan tahribat nedeniyle asfaltı bozulan cadde ve sokaklarda asfalt çalışması başlattı. Asfalt için planlama yapan Yakutiye Belediyesi, 2 aylık bir süreçte asfaltsız sokak bırakmamak. Çalışma takviminde özellikle ESKİ’nin alt yapı çalışmalarının kendilerini zorladığını belirten Ali Korkut, “Asfalt programımız, bizim dışımızdaki kurumların çalışmalarını da dikkate alarak hazırlandı. Bazı mahallelerde taş çalışması yapacağız. Birçoğunda asfalt çalışmamız olacak. Ağırlık olarak Şükrü Paşa semtinde asfalt çalışmalarımız ağırlık kazanacak. Burada yeni açılan yollar, alt yapı sorunlarından kaynaklanan bozulmalar nedeniyle epey bir alanda asfalt yapmak gerekiyor. İyi bir planlama ile 45 gündü asfaltsız sokak bırakmamayı hedefliyoruz. Yer yer ortaya çıkabilecek alanlar da bir süreç içerisinde yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Terminal mahallesinde asfalt çalışmalarını inceleyen Ali Korkut, dökülen asfaltın iyi kalitede olduğunu hatırlatarak “Aslında döktüğümüz asfaltın asgari 8-10 yıl kalması gerekiyor. Ancak alt yapı sorunları nedeniyle hatlarda meydana gelen arızaların tamiri için asfalt deliniyor. Böylece bütün sokakta asfalt sorunu oluşuyor” ifadelerini kullandı. Ali Korkut, asfalt programının ağırlıklı olarak Şükrü Paşa semtini kapsadığını belirterek, Haziran ayı sonuna kadar Şükrü Paşa semtinde asfaltı olmayan sokak kalmayacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: