Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut:

Yakutiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte sokak sokak temizlik çalışması yapıyor. Ara...

Yakutiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte sokak sokak temizlik çalışması yapıyor. Ara sokaklarda biriken kış artıklarını temizleyen temizlik ekipleri, en fazla bina boşluklarına bırakılan çöpleri toplamada zorlanıyor. Belediye yetkilileri, halkı duyarlı olmaya çağırarak, çöplerin konteynıra bırakılmasını istediler.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, temiz bir Erzurum için herkesi duyarlı olmaya çağırarak, vatandaşların çöpleri konteynırlara bırakması çağrısında bulundu. Havaların ısınmasıyla birlikte süpürgelerle ekiplerin sokaklara döküldüğünü ifade eden Korkut, kışın ardından sokaklarda biriken curup ve kum atıklarını temizlediklerini söyledi. Ali Korkut, “Yakutiye ilçemizde 1600 sokakta temizlik çalışması yapıyoruz. Ancak yapılaşmayla bağlı düzenli kirlilikle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Önemli bir sorunumuz da çöp konteynırlarının kullanılmaması. Karların kalkmasıyla birlikte çok sayıda bina boşluklarında biriken çöplerle karşılaştık. Personel buraları elleriyle temizliyor. Çok hoş olmayan görüntüler meydana geliyor. Vatandaşlarımızdan özellikle bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Çöp rastgele atılmaz, belediyenin o bölgede konteynırı vardır, herkes bu konteynırları kullanmalıdırlar” dedi.

Reklam
Reklam

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, her mahalle ve sokakta çalışma yaptıklarını belirtiyorlar. Gündüz süpürgeyle ve bina boşluklarına, arsalara dökülen çöplerin el marifetiyle alındığını ifade eden yetkililer, geceleri de yıkıma ve süpürme işlemi yaptıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: