Yakutiye Belediyesi: Dumlu AVM'de Süreç Devam Ediyor

Yakutiye Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan ve mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Dumlu AVM'nin...

Yakutiye Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan ve mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Dumlu AVM'nin önünde yapılan tadilat çalışmasının bugün itibariyle durdurulduğunu açıkladı.

Yakutiye Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İl Özel İdaresi tarafından bahse konu alanla ilgili tadilat izni verilmiştir. Tadilat kararlarının Meclis iznine tabi olup olmadığı kurumun iç işleyişiyle ilgilidir. Yine kamuoyuna yapılan açıklamalarda tadilat yapılan alan ki 1996 yılından itibaren binanın girişlerinin yapıldığı, vitrinin yer aldığı merdiven müştemilatıdır, 161 metrekare büyüklüğünde olup önceden olduğu gibi, halen kaldırımda bulunmamaktadır. Yapılan açıklamalarda, bu alanın kaldırım olduğu ifade edilmiştir. 161 metrekare alanın Yakutiye Belediyesi’ne ait olduğu, mevcut düzenlemenin imar hattı içerisinde olduğu kamuoyunca bilinmelidir.

Reklam
Reklam

Bu alan, 1996 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından bir karar ile bahse konu bina tarafından müştemilat olarak kullanılabilmesini içeren karar, yine 1996 yılında ilgili belediye tarafından (Yakutiye Belediyesi) onaylı projesine uygun yapılmıştır.

Yakutiye Belediyesi, bu bilgiler ışığında yapılan tadilat ile ilgili olarak merdivenlerin yapımı için ilgili mevzuat çerçevesinde izin vermiştir. Ancak ortaya çıkan durumun değerlendirilmesi, yapılan ve yapılacak uygulamaların ne yönde ilerleyeceğine dair sağlıklı karar verilmesi amacıyla 1996 yılından bu yana yapılan işlem, alınan kararlar özeti ile Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne görüş sorulmuştur. Büyükşehir Belediyesi ve hukuk çevrelerinin görüşleri ışığında, alanla ilgili durum ortaya çıkacaktır. Bugün itibariyle söz konusu tadilatın da durdurulduğu bilgisini kamuoyu ile paylaşırız. İl Özel İdaresi, izin vermediğimiz için bizi mahkemeye verdi.

Geçtiğimiz yıl bize İl Özel İdaresi onaylı proje ile tadilat talebi yapıldı. Kamuoyunda bilgi eksikliği ve karanlık nokta kalmaması adına süreçle ilgili, yargıda devam eden bir konuya da atıf yapma gereğini hissediyoruz. İl Özel İdaresi geçtiğimiz yıl bahse konu alanla ilgili olarak proje sunmuş ve tadilat istemiştir. Projenin imar hattı dışına taşması nedeniyle tarafımızdan uygun bulunmadığı için talep reddedilmiştir. Bu kararımız İl Özel İdaresi tarafından yargıya taşınmış, mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir. Nihai karar Danıştay’dadır. Kamuoyuna saygıyla sunarız." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz