Yakutiye Belediyesi, Hafızları Çanakkale’ye Gönderecek

Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yıldırım Beyazıt Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimlerini sürdüren öğrencileri...

Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yıldırım Beyazıt Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimlerini sürdüren öğrencileri yaz tatili döneminde Çanakkale'ye göndereceğini açıkladı.

Yakutiye Belediyesi, ilçedeki bütün öğrencilerin Çanakkale şehitliğini görmeleri için gezi programları düzenlemeye devam ediyor. Aşağı Sanayi Mahallesi'ndeki Yıldırım Beyazıt Kur'an Kursu'nu ziyaret eden Belediye Başkanı Korkut, bilgisayar ve projeksiyon cihazı hediye etti. Korkut, yaz tatili döneminde hafızlık eğitimlerini tamamlayan 120 öğrenciyi Çanakkale gezisi ile ödüllendireceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Başkan Korkut, hafız adaylarından belediye çalışanlarından ahirete intikal etmiş olanların ruhlarına hatim indirilmesini isteyerek, "Hafızlık eğitimlerinizi tamamlayın, sizleri Çanakkale'ye göndereyim. Bu arada belediye çalışanlarından vefat edenlerin ruhlarına da hatin indirin, bana da dua etmeyi unutmayın. Hafız yetiştirmek çok önemli bir hizmet. Bu mekânlara yapılacak destekler de önemlidir. İnşallah Allah bize fırsat verirse Yakutiye ilçesindeki bütün öğrencileri, hafızlarımızı Çanakkale’ye göndereceğiz. Oraları gördükten sonra Aziziye Tabyaları'nda yatan şehitlerimizin aziz hatıralarını daha iyi anlayacağınıza inanıyorum.” dedi.

Kur'an kursu müdürü Mehmet Ak, Belediye Başkanı Ali Korkut’un öğrencilere Çanakkale gezisi düzenlemesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Başkanımızın hafızlığını tamamlayan çocuklarımıza Çanakkale gezisi sözü vermesi bizleri de mutlu etti. Hafızlarımız belediye personelinin geçmişlerine ve Sayın Başkan'a hatim hediye edecek. Çünkü bizim hediyemiz de ancak bu olabilir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: