Yakutiye Kent Meydanında Engelliler Ve Aile Haftası Etkinlikleri Düzenleniyor

Engelliler ve Aile Haftası dolayısıyla Yakutiye kent meydanında tören düzenlendi. Her yaştan vatandaşın...

Engelliler ve Aile Haftası dolayısıyla Yakutiye kent meydanında tören düzenlendi. Her yaştan vatandaşın katıldığı etkinliklerde renkli görüntüler yer aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Erzurum Aile Danışma Merkezi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler haftası ve 14-20 Mayıs Aile haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı yürüyüşte minik öğrenciler ağırlıktaydı. Etkinlikler kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri velileri ve öğretmenleriyle havuz başından Yakutiye Medresesi önüne kadar yürüdüler. Yürüyüşe katılan okullar arasında Erzurum İl Emniyet Müdürü H. Turgut Yıldız kızının okulu da vardı. Kızı ve eşi ile yürüyüşe katılan Emniyet Müdürüne İl Sağlık Müdürü de eşlik etti.

Reklam
Reklam

Yakutiye kent meydanındaki platformda Vali yardımcısı Ömer Hilmi Yanlı ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Sultan Murat Aydın birer konuşma yaptı.

Buradaki törende konuşan Prof. Dr. Mustafa Ağırman ise hayattan ve kurandan örneklerle aile ve engelli vatandaşlar üzerinde durdu. Başta babalara olmak üzere sonra anneler ve çocuklara öğütler de bulundu. Mustafa Ağırman'dan sonra Kültür Kurumu İ.Ö.O Folklor gösterisi sergiledi.

Platformun arkasında vatandaşlara rehberlik- psikolojik danışmanlık ve aile stadı açıldı. Vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Etkinliklere vatandaşların ilgisi yoğundu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: