Yakutiye Meclis Üyelerine Kent Kimliği Anlatıldı

Yakutiye Belediye Meclisi Şubat ayı oturumunda bir akademisyeni konuk edildi. Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd....

Yakutiye Belediye Meclisi Şubat ayı oturumunda bir akademisyeni konuk edildi. Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yakup Göktaş, Görsel Kent Kimliği ve Tasarımı hakkında meclis üyelerine bir sunum yaptı. Göktaş, şehirlerin kimliklerinin kaybedilmemesi için belediye uygulamalarının önemine işaret etti.

Yakutiye Belediyesi Meclisi, şehircilik ve görsel kent kimliği konularında bilgilendirildi. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi öğretim elemanı Yrd. Doç. Dr. Yakup Göktaş, şehirlerin kimlikleri ve siluetlerinin kent kimliği üzerindeki etkilerini anlattı. Göktaş, şehirlerin ve kültürlerin yok olduğunu, betonlaşmayla tek tip insan ve şehirler oluştuğunu söyledi. Belediyelerin, şehirlerin kimliklerinin korunmasında önemli olduğunu anımsatan Göktaş, “Şehirler Osmanlı modelini dikkate almalı. Külliye kültürü örnek alınmalıdır. Osmanlı yüksek tepelere görsel önemi olan binaları koyardı. Kentsel dönüşüm projeleri yapılırken şehir kimliği ve kültürü dikkate alınmalıdır. Meydanlar, cadde ve sokak çevreleri şehir kültürünü yansıtan yapılaşmaların yapıldığı alanlar olmalıdır. Avrupa’dan gelen pagan kültürü ürünü sanat anlayışından arınarak yeniden Selçuklu ve Osmanlı mimari ve sanatına dönüş yolunu açmalıyız” dedi. Yrd. Doç. Dr. Göktaş, “Yapılaşmalarda şehir kültürü ve kimliğini koruyamazsak, şehirlerimiz kimliksizleşir, dolayısıyla toplumumuz da kimliksizleşir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

KORKUT, “AMACIMIZ ŞEHRİN KİMLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARMAK”

Ali Korkut, şehirlerin ufuk çizgisi, siluet ve kimliğini oluşturan eserler için önemli çalışmaları yapan bir belediye başkanı olarak Üniversitenin kent ve kimlik noktasında görüş ve önerilerini almak istediklerini belirtti. Bu bağlamda Yrd. Doç.Dr. Yakup Göktaş’ın “Görsel Kent Kimliği ve Tasarımı” isimli çalışmasını Meclis üyeleriyle paylaştıklarının altını çizen Ali Korkut, “Erzurum kimliğini oluşturan 300 dolayında tarihi eserden söz ediyoruz. Bu kimlik, korunarak ve çevresi açılarak ön plana çıkarır. Biz de bunu yapıyoruz. Yaptığımız şeylerin bilimsel olarak yansımasını, yapacağımız çalışmalarda neyi daha çok önemsemeliyiz; bunları akademik çevrelerin de görüşlerine başvurarak yapmak istiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: