Yakutiye'de Hayırsever Topşaklı'nın Yaptırdığı Cami Hizmete Girdi

Yakutiye ilçesine bağlı Çiçekli Mahallesi'nde 3 bin 194 metrekare arsa üzerine inşa edilen Hacı Devriş...

Yakutiye ilçesine bağlı Çiçekli Mahallesi'nde 3 bin 194 metrekare arsa üzerine inşa edilen Hacı Devriş Topşaklı Camii ibadete açıldı.

Hacı Devriş Topşaklı Camii'nin açılış törenine Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayırsever iş adamı Necmettin Topşaklı, yıllardır cami yaptırma hayali olduğunu ve bunu gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Topşaklı, "Babam yıllar önce vefat etti. Kendisi adına bir cami yaptıracağıma kendi kendime söz verdim. Bu sözümü tutuğum için çok mutluyum. Annem için de yine bir hayrat yaptıracağım. Sevgili babamın adına ve hatırasına bir cami yaptırmak istedim. Rabbimin yardımcı olması için dualar ettim. Sonunda dualarım kabul oldu. Şükürler olsun cami 3 bin194 metrekare arsa üzerine kurulu olup alanı içerisinde kütüphane, abdesthane ve gasilhane bulunuyor. 225 metrekare kullanım alanı olan caminin dış duvarlarında Erzurum gamber ve Bayburt taşları kullanılırken iç kısımda Denizli taşı kullanılmıştır. 2010'da tadilatına başlanan camimiz 2013 yılında sona ermiştir. Caminin yapımında bizden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. Milletimize armağan olsun. Bu eserin kıyamete kadar hizmete devam etmesini yüce Allah'tan diliyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: