Yakutiye’de Sanat Musikisi

Yakutiye Belediyesi Kent Meydanında dün akşam sanat müziği nağmeleri terennüm edildi. Erzurum doğumlu olan İsmail...

Yakutiye Belediyesi Kent Meydanında dün akşam sanat müziği nağmeleri terennüm edildi. Erzurum doğumlu olan İsmail Hakkı Gürbüz, 40 yıl sonra memleketine konserle döndü. İsmail Hakkı Gürbüz, “Hasret kaldım” eserini seslendirirken, ‘Taştan olsun, topraktan olsun, ama Erzurumlu Dadaş olsun’ deyince alandakiler uzun süre sanatçıyı alkışladılar.

Çocuk yaşlarda Erzurum’dan ayrılan, kendi ifadesiyle 30 yıldır sanatın her alanında eğitim görüp, emek harcayan İsmail Hakkı Gürbüz Yakutiye Belediyesi Temaşa-i Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Kent Meydanında bir konserle hemşerileriyle buluştu. Gürbüz, tarzı ve sesiyle Zeki Müren’e yakın olmasıyla isim yapmış. Yakutiye Kent Meydanında büyük bir kalabalığı karşısında gören İsmail Hakkı Gürbüz, böyle bir alan ve candan izleyiciyle hiç karşılaşmadığını söyledi. Gürbüz, “Erzurumlu olsun da taştan olsun, topraktan olsun. Dadaş olsun” diyerek seyircinin coşkusunu alkışladı. İzleyiciler de Sanatçının bu içten sözlerine alkışla karşılık verdiler.

Reklam
Reklam

Birbirinden güzel sanat musikisi eserlerini seslendiren İsmail Hakkı Gürbüz, bir ara izleyicilerin arasına inerek onlarla birlikte söyledi. Erzurum’un Şenkaya ilçesinde dünyaya geldiğini söyleyen sanatçı, meydandaki çok sayıda Şenkayalının da özel ilgisini gördü. İstanbul, Bursa, İzmir ve Türkiye'nin birçok ilinde Türk Sanat Musikisi konserlerinde solistlik yapan İsmail Hakkı Gürbüz Zeki Müren’i anma gecelerinde yıllardır solistlik yapmaktadır. Sesinin ve tarzının Zeki Müren’e yakın olmasıyla ün kazanmıştır. İstanbul ve Bursa da Türk Sanat Musikisi sevenler derneği yöneticiliği yapmakta olan İsmail Hakkı Gürbüz, 30 yıldır besteci söz yazarı solist olarak sanat yaşamını sürdürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: