Yalçın Küçük: 100 Yıldan Az Ceza Verirseniz Yargıçtan Saymam

Odatv davasında mahkemede savunma yapan Yalçın Küçük, protesto amacıyla mahkeme heyetine, "100 yıldan az ceza...

Odatv davasında mahkemede savunma yapan Yalçın Küçük, protesto amacıyla mahkeme heyetine, "100 yıldan az ceza verirseniz sizi yargıçtan saymam." dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 5’i tutuklu 13 sanık katıldı. Duruşmayı CHP milletvekilleri, gazeteciler ve sanatçılar da izledi. Duruşmada söz alan Yalçın Küçük’ün savunması öğleye kadar sürdü. Hiçbir suçları olmadığını savunan Küçük, “Biz mi kaos yaratacaktık. Böyle git gel yaptırmayın. Bize önce bir suç bulun sonra cezamızı verin.” şeklinde konuştu. Küçük, mahkemeye yönelik, “100 seneden az ceza verirseniz sizi yargıçtan saymam.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İddianamede yöneticilikle suçlandığını hatırlatan Küçük, “Beni hafife almayın. Ben yönetirsem Odatv’yi böyle yönetmem.” dedi. Konuşması salonda sık sık gülüşmelere neden olan Küçük, geçtiğimiz günlerde mahkemeye ulaşan TUBİTAK raporuna da değindi. Rapora güvenilmeyeceğini söyleyen Küçük, “TÜBİTAK artık bir bilim yuvası değil. Orası yobazlar yuvasıdır. Oradan gelecek raporun İskenderağa cemaatinden gelecek raporla bir farkı olmayacaktır.” diye konuştu.

Yargılaması devam eden davaların kararlarının önceden belli olduğunu iddia eden Küçük, “Bu davalarda kimin tutuklanacağı, kimin ne zaman tahliye edileceğinin, planlandığını düşünüyoruz. Siz bu kararları kendiniz verdiniz sanıyorsunuz ama.” dedi.

Öğle arasından sonra duruşmaya devam ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz