Yalçın'ın Avukatları: Tahliyenin Reddine Itirazımız Yeni Mahkemeye Gönderilsin

Odatv davasının tutuklu sanığı Soner Yalçın’ın avukatları, tahliye talebini reddeden İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne...

Odatv davasının tutuklu sanığı Soner Yalçın’ın avukatları, tahliye talebini reddeden İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tekrar başvurarak ret kararını geri almalarını, aksi durumda ise itirazlarını değerlendirmek üzere taleplerinin Terörle Mücadele Kanunu 10. maddesi kapsamında yeni kurulan 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini istedi.

Yalçın’ın avukatları, geçtiğimiz hafta davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak yürürlüğe giren yeni yargı paketi kapsamında tahliye talebinde bulunmuştu. Bu talep, yeni değişikliğin sanıkların hukuki durumunda bir değişiklik getirmediği gerekçesiyle reddedilmişti.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine avukatlar, mahkemeye tekrar başvuruda bulundu. Tutukluluğun devamı yönündeki kararın gözden geçirilmesini ve bu karardan dönülmesini isteyen avukatlar, aksi durumda itirazlarının sıralı mahkeme olan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi yerine yeni kurulan mahkemeye gönderilmesini talep etti.

Avukatlar, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeni kanun ile yetkisinin kaldırıldığını belirtti. HSYK tarafından İstanbul 22 ve 23. Ağır Ceza Mahkemelerinin kurulduğu hatırlatılan dilekçede, “İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin görevi elindeki dosyaları kesin hükümle sonuçlandırmaktan ibarettir. Bunun dışında CMK’da öngörülmüş hiçbir işi yapması mümkün değildir. İtiraz dilekçesini inceleme yetkisi İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeyken yeni düzenleme ile bu yetki artık İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bulunmaktadır. Bu çerçevede mahkemeniz tutukluluk halinin devamı kararından dönmediği takdirde, TMK’nın 10. Maddesi çerçevesinde dilekçemizin, itirazı incelemek üzere İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesi talep edilmektedir.” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz