Yalçıntaş: Not Artışı Yatırım Fonlarının Türkiye’ye Girişini Kolaylaştıracak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Standard&Poor’s (S&P)’un Türkiye'nin kredi notunu artırmasını...

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Standard&Poor’s (S&P)’un Türkiye'nin kredi notunu artırmasını olumlu buldu. Murat Yalçıntaş, “Not artışının 3 uluslararası reyting kurumu içinde en korumacı olan S&P’den gelmesi mühim. S&P geriden geliyor ama bu not artışı gayet olumlu.” yorumunu yaptı.

Yalçıntaş, S&P’nin kredi notu artışının reel sektöre olumlu yansıyacağını belirtirken, şunları ifade etti:

“Bir defa kuşku yok not artışı yakın vadede tahvillerimizin değerini artıracaktır. Yine orta vadede hem devlet hem şirketlerimiz daha uzun vadeli borç alabilecektir. Diğer bir önemli konu da pek çok uluslararası fon, yatırım yaparken minimum 2 reyting kurumunun iyi not vermesini şart koşuyor. Böylece pek çok yatırım fonunun Türkiye’ye girmesi çok daha kolaylaşacaktır. Türkiye’ye gelen yabancı sermaye miktarı artacaktır. Bu da bizler için son derece memnun edici bir gelişme.”

Reklam
Reklam

Yalçıntaş, S&P’nin not artışı ile yabancı sermayenin Türkiye’ye gelişinin kolaylaşacağını ve TL’nin değerlenmesi yönünde bir baskı oluşacağını vurguladı. Yalçıntaş, “Bu baskı karşısında Merkez Bankası'nın nasıl bir tavır takınacağını da göreceğiz.” dedi.

S&P’nin not artırımında çözüm sürecine de vurgu yaptığını aktaran İTO Başkanı Yalçıntaş, şöyle devam etti:

“Çözüm süreci Türkiye’nin siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda önünü açan ve bir sıçrama yapmasına ortam oluşturacak en önemli etmendir. Bu bağlamda Türkiye’nin çözüm sürecine girmiş olmasını, ekonominin daha canlanacağının, üretiminin daha verimli olacağının ve gelir dağlımın daha adil olacağına önemli bir göstergedir. Bu da o ülkenin geleceğine olan güveni artıran bir etmendir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: