Yalçıntaş, Seyahat Notlarını Kitaplaştırdı: Bende Kalmasın

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanlığı’na 29 Mayıs’ta veda edecek olan Murat Yalçıntaş, seyahat notlarını kitaplaştırdı.Yalçıntaş,...

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanlığı’na 29 Mayıs’ta veda edecek olan Murat Yalçıntaş, seyahat notlarını kitaplaştırdı.

Yalçıntaş, ‘Bende Kalmasın’ kitabında Somali, Mısır, Suudi Arabistan, Fas, Libya; Belçika, Hollanda ve Kanada seyahatleri ile ilgili anılarını, fotoğraflarını paylaştı.

Yalçıntaş, 225 sayfadan oluşan kitap ile ilgiil olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Yarım asra yaklaşan ömrüm içinde dünyanın birçok ülkesine gitme fırsatı buldum. Her kıtada bulundum; ayrı dilden, ayır dinden, ayrı ırktan ve renkten insanlarla tanıtşım. Bir anlamda Saint Augustin’in dediği gibi ‘dünya adlı kitabın birçok sayfasını okuma’ imkânını elde eden nadir insanlardan biri oldum.

Reklam
Reklam

Bu seyahatlerimi, bilhassa son 2 sene içinde yaptıklarımı, bir dostumun uyarısına uyarak hem kaleme aldım hemde fotoğrafladım. Yatırımcı kimliğimden mümkün mertebe sıyrılarak bir seyyah bakışı ile ilginç bulduğum detayları yazdım. Böylece ortaya bugün elinizde tuttuğunuz ‘Bende Kalmasın’ adlı eser çıktı.

Umarım bu, keyifle okuyacağınız ya da fotoğraflarına bakacağınız bir kitap olmanın ötesinde sizi de birikimlerinizi kâğıda dökmeye teşvik eder. Aynı zamanda dünyada ayrı etnik, dini ve kültürel yapıların insanoğlu için büyük bir zenginlik olduğunu hatırlamamıza da vesile olur.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: