Yalıhüyük Ilçesinde Sağlıklı Yaşam Için Yürüdüler

Sağlık Bakanlığının "2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" programı kapsamında, bugün Yalıhüyük’te vatandaşlar ile sağlık personeli, yürüyüş yaptı.

Sağlık Bakanlığının "2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" programı kapsamında, bugün Yalıhüyük’te vatandaşlar ile sağlık personeli, yürüyüş yaptı. Günümüzün en büyük sorunları içerisinde obezitenin yer aldığını söyleyen Yalıhüyük Toplum Sağlığı Grup Başkanı Dr. Bilal Koşar, yürüyüş yapmak ve gün içindeki hareketliliğin sağlık açısından önemine işaret etti. "Gün içerisinde ne kadar yürüyoruz? Ve ne zaman acıktığımızı hissettiğimizde yemek yiyoruz. En son ne zaman açlık duygusu hissettik?" diye soran Koşar, şunları kaydetti: "Sağlıklı yaşam işte bu iki konuda gizli. Uygulaması zor olmayan ama farkında olmadığımız iki konu. Her gün onlarca ilaç alabileceğin günün gelmesini beklemek yerine her gün en az yarım saat yürümek ve acıktığını hissettiğin zaman yemek hastalanmadan hastalığa dur demektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: