"Yalnız Değilsin" Projesi, Yaşlılara Umut Oldu

İZMİR (A.A) - Senem Yazıcı - Narlıdere Kaymakamlığı'nın yeni yılın ilk gününde hayata geçirdiği "Yalnız Değilsin" projesi, ilçede yalnız yaşayan,

İZMİR (A.A) - Senem Yazıcı - Narlıdere Kaymakamlığı'nın yeni yılın ilk gününde hayata geçirdiği "Yalnız Değilsin" projesi, ilçede yalnız yaşayan, maddi zorluk içindeki yaşlıların umudu oldu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen projede, meslek edindirme çalışmaları kapsamında hasta ve yaşlı bakımı kursuna katılarak sertifikalarını alan 6 kişi, Kaymakamlık tarafından tespit edilen 30 yaşlıya can yoldaşı olacak.

Bakım görevlileri yaptıkları düzenli ziyaretlerle bu kişilerin sağlık kontrollerinden evlerinin temizliğine, kişisel bakımlarından yemeklerine kadar her türlü ihtiyaç ve aktivitelerinin de sorumluluğunu üstleniyor.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, ilk aşamada bir yıl sürmesi planlanan projenin yeterli kaynak sağlanması durumunda sürekli hale getirilebileceğini belirterek, hem ihtiyaç sahibi kişilere istihdam sağlanması hem de yalnız yaşayan insanlara iyi bakılması açısından projenin Türkiye'de iyi bir uygulama örneği olacağını söyledi.

Proje kapsamında her görevlinin günde iki evi ziyaret ederek kişilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacaklarını dile getiren Canbaba, ayda en az bir kez düzenlenecek sosyal etkinliklerle de yaşlıları biraraya getireceklerini, bu kişilerin sosyalleşmelerine katkı sağlayacaklarını bildirdi.

Projedeki 6 "canyoldaşı"ndan biri olan Ayten Dede, her gün iki yaşlıyı evinde ziyaret ettiğini, onların günlük işlerini yaptığını, ilaç ve doktor kontrolleriyle ilgilendiğini belirterek, "Bu işin bir parçası olduğum için mutluyum, hem çalışma olanağı buldum hem de yaşlılara yardım edebiliyorum. Yaşadığım mahalledeki iki kişiden sorumluyum, zaten tanıdığım insanlar. Bazen birlikte iş yapıyoruz, bazen oturup sohbet ediyoruz"dedi.

Reklam
Reklam

-Yaşlılara evde hizmet-

Ayten Dede'nin düzenli ziyaret ettiği 76 yaşındaki Hubriye Zengin ise, 50 yıl önce eşini kaybettiğini, gecekondusunda yalnızlığa mahkum olduğunu belirtti.

Astım hastası olduğu için çok fazla hareket edemediğini, bu nedenle başlatılan uygulamanın kendisini çok mutlu ettiğini anlatan Zengin, "Sağolsun, işlerimi yapıyor, bana yoldaş oluyor" dedi.

Zengin, en büyük arzusunun ise bir çamaşır makinesi olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: