Yalova 112 Acil Çağrı Merkezi Hizmet Binası'nın Temeli Atıldı

Yalova Valisi Esengül Civelek, ildeki tüm acil durumlara ilişkin müdahalelerin, yapımının tamamlanmasının ardından 112 Acil Hizmet Binası'ndan yapılacağını bildirdi.

Yalova Valisi Esengül Civelek, ildeki tüm acil durumlara ilişkin müdahalelerin, yapımının tamamlanmasının ardından 112 Acil Hizmet Binası'ndan yapılacağını bildirdi.

Civelek, Yalova 112 Acil Çağrı Merkezi Hizmet Binası'nın temel atma töreninde, ilde, eğitim, sağlık, spor, çevre ve şehircilik alanında birçok yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nca Yalova Valiliği'ne tahsis edilen ödenek çerçevesinde 112 hizmet binasının temelini attıklarını anlatan Civelek, şöyle konuştu:

"Ülkemizde yardım ve ihbarlar, çeşitli kurumların acil yardım telefonlarına yapılmaktadır. Örneğin, 155, 156, 157, 110, 112, 177 ve 186 gibi pek çok telefon numaralarına ihbarlar geliyor. Bu numaraların çokluğundan zaman zaman uygulamalarda sorunlarla karşılaşıyoruz. Karşılaşılan bir olay, birkaç kurumu ilgilendiriyorsa hangi kurumun öncelik alacağı veya birkaç kurumu aynı anda arama gerekliliği, müdahalelerde gecikmelere sebep olduğu gibi zaman ve kaynak israfına da yol açmaktadır."

Reklam
Reklam

Batı ülkelerinde acil yardımın tek bir koordinasyon merkezinden yapıldığını hatırlatan Civelek, Avrupa'da "112", Amerika'da "911" numaralarının acil yardım hattı olduğunu bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde Türkiye'de de tek acil numaralı telefon çalışmalarının başlatıldığını dile getiren Civelek, Antalya ve Isparta'nın pilot il olarak belirlendiğini söyledi.

Bu çalışmaların ülke geneline yayılmaya başladığını aktaran Civelek, "İnşa edilecek bu hizmet binasında acil yardım tek elden koordine edilerek 112 tek acil numarası olarak belirlenecektir. Yalova'daki tüm acil durumlara ilişkin müdahaleler 112 Acil Hizmet Binası'ndan yapılacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından binanın temeli atıldı. Temel atma törenine, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: İsmail Ersan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz