Yalova Atatürk Ve Çocuk Müzesi'nin Restorasyonu

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, Yalova Atatürk ve Çocuk Müzesi'nin restorasyonunun tamamlandığını bildirdi.

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, Yalova Atatürk ve Çocuk Müzesi'nin restorasyonunun tamamlandığını bildirdi. Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli TİGEM Atatürk Köşkü'nün Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde Yalova Valiliğine tahsis edildiğini söyledi. Tarihi binanın Atatürk ve Çocuk Müzesi olarak hizmete açılacağını belirten Ulusoy, şöyle konuştu: "Burası İl Özel İdaresi uhdesinde kültür varlıkları fonundaki hesapta toplanan bütçeyle restore edildi. Müzede Atatürk'ün Yalovalı Sığırtmaç Mustafa ile geçen hikayesi, ülkemizin geleceğini çocuklara emanet eden Atatürk'ün yaşamında çocuk sevgisi, manevi evlatları konularını kapsayacak şekilde dijital, mekanik ve interaktif tasarımlar ile ziyaretçiler ve özellikle çocukların Atatürk'ü yeniden keşfetmeleri düşünülmektedir. Müzenin hedef kitlesi anaokulu ve ilköğretim çağı öğrencileri olarak belirlenmiş olup, aynı zamanda ailelerinde rahatlıkla gezebilecekleri bir müze ortamı yaratılacaktır. Binanın çevresinde yeşil alanda uygun mevsimlerde kullanılmak üzere açık hava bilgi oyunları geliştirilecektir. Bununla alakalı çalışmalar devam etmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: