Yalova Belediye Başkanı Koçal:

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Meclis en az 3-5 milyon TL'lik ek sübvanseyi onaylarsa, bu kentsel dönüşüm gerçekleşir" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Meclis en az 3-5 milyon TL'lik ek sübvanseyi onaylarsa, bu kentsel dönüşüm gerçekleşir" dedi.

Koçal, Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Bağlarbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından yapılacak toplu konutları önemsediklerini ifade etti.

TOKİ'nin yakın zamanda ek sübvansiyon talebinde bulunduğunu dile getiren Koçal, şöyle konuştu:

"Haziran ayı Meclis toplantısına kentsel dönüşüme yönelik projede TOKİ'nin istediği ek sübvanse talebi gelecek. Meclis en az 3-5 milyon TL'lik ek sübvanseyi onaylarsa bu kentsel dönüşüm gerçekleşir. Meclis'in buna sıcak baktığını biliyorum ve onaylanacağını tahmin ediyorum. Biliyorsunuz daha önceden 1,5 milyon TL'lik bir sübvanse gerçekleştirdik. Bu da onaylanırsa 5,5 milyon TL'lik bir sübvansiyon yapmış olacağız ki, bu da bu projeyi neredeyse belediye imkanları ile yapmışız anlamına gelecek. Oraya bu meblağda bir parayı ayırmaya değer."

Reklam
Reklam

Geçen hafta sonu başlayan Adalar seferleriyle ilgili de bilgi veren Koçal, "Biz özel sektöre bu imkanı verebilmek için çok uğraştık. Umarım özel sektör de arzu ettiği karşılığı bulur. 3-5 ay seferler oturana kadar bir dengesizlik olacağını düşünüyorum. Temennimiz bu seferlerin kalıcı olması" diye konuştu.

Koçal, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) tarafından "2011 Türk Dünyası Hizmet Ödülü" aldığını belirterek, "Bu, ülkem ve Yalova için önemli bir ödüldür. Bu gurur Yalova'mıza aittir. Türk dünyasına hizmetlerimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da artarak sürecektir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: