Yalova Belediye Meclisinde 'toplu Taşıma' Tartışması

Yalova Belediye Meclisi'nde toplu taşıma yönetmeliğinin oylanması konusunda gerginlik yaşandı.Yalova gündeminden her zaman sıcak bir...

Yalova Belediye Meclisi'nde toplu taşıma yönetmeliğinin oylanması konusunda gerginlik yaşandı.

Yalova gündeminden her zaman sıcak bir yer tutan toplu taşıma konusunda sona gelindi. Yalova Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü bir ulaştırma yönetmeliği hazırlayarak meclise gönderdi. Ancak bu yönetmelik mecliste gergin anlar yaşattı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal yönetmeliğin 10 gün içinde görüşülüp komisyon tarafından bir karara bağlanmasını istedi. Buna itiraz eden Trafik Komisyonu başkanı Fahrettin Yıldız bu kadar süre içerisinde yönetmeliği görüşemeyeceklerini söyledi. Ardından söz alan Yıldız Yalova Belediye Başkanını toplu taşımayla ilgili inatlaşmakla suçladı. Aralarında 9 metrelik otobüs alınması şartının da bulunduğu 3-4 madde üzerinde Yalova Belediye Başkanı'nın ayak dirediğini vurgulayan Yıldız, "Değişim dönüşümle ilgili bütün çalışmalar devam ediyor. Benim oda başkanlığım döneminde de benden sonra gelen oda başkanı arkadaşımın görev süresinde de en ufak bir sorun yok. Eğer burada amaç Yalova'da yaşayan insanlara kaliteli ulaşım hizmeti sağlamaksa Minibüsçüler Odası elini taşın altına koymuştur. Oysa siz aralarında otobüslerin uzunluğunun da bulunduğu bazı konularda bir inatlaşma içerisindesiniz. Toplu taşıma için 4 Ekim diye tarih verdiniz. Eğer toplu taşıma sekteye uğrarsa bunun sorumlusu siz olacaksınız" dedi.

Reklam
Reklam

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise toplu taşımanın ne şartta olursa olsun 4 Ekim 2012 tarihinde hayata geçeceğinin altını bir kez daha çizerek, "Ben halka söz verdim. Bizim dönüşü olmayan noktamız 4 Ekimdir. Eğer Yamintaş'la bu işi yapamıyorsak belediye olarak biz yolumuza devam ederiz. Biz size belediye otobüslerinin taşıyacağı yolcu kapasitesine eş değer oranda minibüsün yatağa çekilmesi gerektiğini söyledik. Sizde buna olur dediniz. Sonra çıkıp o minibüsleri yatağa çekmeyelim dediniz. Bizde bunun ancak toplu taşıma işinin kiralama ihalesine çıkması ile mümkün olacağını söyledik ki o zaman bu işi başka bir firma da alabilir. Siz bu iki şarttan birisini kabul edeceksiniz" diye konuştu.

TENİS KORTLARI KİRALANACAK

Yalova Belediye Başkanı İmar Komisyonundan gelen konuları da görüşerek karara bağladı. Buna göre Yalova Belediyesi tarafından yaptırılan 2 tenis kortu 10 yıllığına kiralanacak. Bunun için Yalova'da bir tenis kulübünün teklif sunduğu öğrenilirken, tesisin bu kulübe kiralanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yapılan oylamada tesislerin 10 yıllığına kiralama ihalesine çıkarılmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Reklam
Reklam

Yine Yalova Belediyesi'nin TOKİ konutlarındaki 2 dairesinin bölgedeki caminin yapımının tamamlanmaması sebebiyle Kuran kursu açılması için Yalova Müftülüğü'ne tahsisi de meclise geldi. Meclis yaz boyunca bu 2 dairenin Kuran kursu olarak kullanılmak üzere Müftülüğe tahsisini oy birliği ile kabul etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: