Yalova Belediyesi Her Hafta Bir Açılış Yapacak

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, her hafta bir tane olmak üzere bir yıl içinde toplam...

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, her hafta bir tane olmak üzere bir yıl içinde toplam 54 açılış yapacaklarını söyledi. Koçal, arboretum arazisindeki turizm projesinin ise 2014 yılı başında hayata geçmiş olacağını bildirdi.

Belediyenin her hafta bir açılış yapacağını açıklayan Koçal, "Seçimlere kadar olan süreçteki son düzlüğe girdik. Bu bir yılı dolu dolu geçireceğiz. Her hafta bir açılış yaparak bir yılda toplam 54 açılış gerçekleştireceğiz. Burada maksat hiçbir mahallemizin eksiğinin kalmamasıdır. Önümüzdeki süreçte Yalova'nın geleceğine yönelik dev projelerimiz de var. Ama bunları henüz açıklamayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Yalova Belediyesi yeni bir uygulama daha başlatıyor. "Ekmek Kutusu" adı verilen uygulama bayat ekmeklerin toplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını hedefliyor. Bunun için ekmek kutuları hazırlandığını dile getiren Koçal, "Bu kutuları mahallelerde belirli noktalara yerleştireceğiz. Vatandaşlarımız fazla ekmeklerini ya da yardım amaçlı bağışlayacakları ekmekleri bu kutuya bırakacak. Ekiplerimiz aynı gün ekmekleri alıp kullanılabilecek şekilde olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bayat olanları ise hayvanların beslenmesinde kullanılacak" diye konuştu.

Yalova'nın en önemli turizm projelerinden birisi olan, ancak hukuki sürece dayalı kesintilerin yaşandığı arboretum projesi ile ilgili de bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Arboretum arazisinde hayata geçecek turizm projesi, ilin en önemli projelerinden birisidir. İhtilaflar aşıldı. Kışa aylarına girmeden 30'ar katlı oteller yükselecek" dedi.

Bilişim ve Kalıpçılar OSB'nin kurulacağı bin 500 dönümlük arazide kamulaştırma çalışmalarına başlanacağını söyleyen Koçal, "Kamulaştırma 2013 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Ardından da diğer çalışmaların startı verilecek ve 2015 yılında Bilişim ve Kalıpçılar Vadisi OSB hayata geçmiş olacak" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: