Yalova Emniyet Müdürlüğü, Biber Gazı Olayıyla Ilgili Açıklama Yaptı

Yalova İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, biber gazlı müdahale sonrasında beyin ölümü gerçekleşen Çayan...

Yalova İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, biber gazlı müdahale sonrasında beyin ölümü gerçekleşen Çayan Birben’in durumunun üzüntü verici olduğunu bildirdi. Yazılı açıklama yapan Akyıldız, olayın hem savcılık hem de polis müfettişleri tarafından araştırıldığını bildirdi.

Açıklamada yer alan bilgiye göre 4626 ve 4642 kodlu ekipler, 27 Mayıs Pazar akşamı saat 22.30’da kavga ihbarı sebebiyle Yalova merkezdeki Abdullah Baştürk Parkı’na intikal etti. Ekipler, E.Y. ve oğlu U.Y. ile yanında bulunan O.D. ve K.B. isimli şahısların tartıştığını; kavga etmediğini gördü, kimlik sorgulaması başlattı. Bu esnada parkın içinden aralarında Çayan Birben’in de bulunduğu 4-5 kişilik grup küfür ederek saldırıda bulundu, polis takviye istedi. Gruptan E.D., uyarılara rağmen elindeki metal copla E.Y’e vurmayı sürdürünce biber gazı ile müdahale edildi. Bu müdahale sonrasında kavgaya karışan 2 kişi yakalandı, diğerleri olay yerinden kaçtı. Kısa süre sonra olay yerine yakın bir işyeri sahibi, 4532 kodlu ekip personeline, sahibi olduğu internet kafede yatar vaziyette bir şahıs bulunduğunu bildirdi. Ekip bu bilgi üzerine haber merkezi aracılığı ile ambulans talebinde bulundu. Şahıs sağlık ekibinin müdahalesi sonrasında hastaneye götürüldü. Olayın akabinde kavgaya karışan şahısların kimlik tespiti cihetine gidildi, S.D., E.D., S.D., H.G.A., K.B. isimli şahıslar kısa sürede yakalandı, adli tahkikat başlatıldı.

Reklam
Reklam

Yaralı olarak hastaneye götürülen Ç.B. isimli şahsın tedavisinin yoğun bakım ünitesinde devam ettiği belirtilen açıklamada, adliyeye çıkarılan şahısların savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, soruşturmanın başsavcılık tarafından yürütüldüğü, basında çıkan iddialarla ilgili idari tahkikat başlatıldığı, olayla ilgili inceleme yapması için polis başmüfettişi talep edildiğini kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: