Yalova Futbolunda Yaşanan Olaylar Masaya Yatırıldı

Yalova amatör liglerinde oynanan müsabakalarda yaşanan olumsuzluklar ile ilgili olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl...

Yalova amatör liglerinde oynanan müsabakalarda yaşanan olumsuzluklar ile ilgili olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde toplantı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete başkanlığında Spor Şube Müdürü Mehmet Yörük, Yalova Amatör Kulüpleri Federasyonu Başkanı Harun Keser, Yalova Futbol İl Temsilcisi Hamdi Yılmaz, İl Hakem Kurulu Başkanı Sedat Karaağaç, Futbol Antrenörleri Derneği Başkan Yardımcısı Sami Bahçekapılı, TFFHGD Yalova Şube Başkanı Sefa Demir, Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı Şaban OK ve İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu Erdal İla’nın katılımlarıyla futbol müsabakalarında yaşanan olumsuzluklar değerlendirildi.

Reklam
Reklam

Toplantıda özellikle 6222 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu” gereği tüm müsabakalarda şiddete yönelik sıfır tolerans anlayışının hakim olması üzerinde duruldu. Futbol oyun kurallarının ve uygulamalarının tam olarak bilinmemesi, cezaların yetersiz oluşu, iletişim eksikliği, beklentilerin yüksek tutulması, antrenman eksikliği ve kısmen hakem hataları yaşanan olayların görünen nedenleri olarak tespit edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, “2012-2013 yılı futbol sezonu ile başlayan heyecan müsabakalar esnasında yaşanan bir takım olumsuzluklar nedeniyle yerini üzüntüye bırakmıştır” dedi.

Sporun ruhuna uygun olmayan bir bakış acısı ile hareket etmenin getireceği olumsuzluklara değinen Müdür Mete, spor paydaşlarını daha duyarlı olmaya ve akli selim davranmaya davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: