Yalova Ramazan İmsakiyesi 2017: İftara ne kadar kaldı? Yalova iftar vakti

İmsakiye 2017 Diyanet takvimine göre Yalova bu yıl 17 saati aşkın süre oruç tutacak. Yalova Ramazan İmsakiye'sinde gün gün iftar saatleri sıralanıyor. Peki ikinci sahur, imsak vakti saat kaçta? İşte İl il ve Yalova Ramazan imsakiyesi... İftar vakti, iftara ne kadar kaldığı ile ilgili geri sayım aracı ve dahası 2017 Ramazan imsakiyesinde...

İmsakiye 2017 Yalova takvimine göre ilk sahura 26 Mayıs 2017 cumayı 27 Mayıs Cumartesi'ye bağlayan gece saat 03.27'de kalktı, ilk iftar vakti ise 27 Mayıs cumartesi günü saat 20.15'te oldu. Peki bugün yalova'da iftara ne kadar kaldı? Yalova 2017 İmsakiye'sine göre ilk haftanın iftar ve imsak saatleri şöyle;

YALOVA VE İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

İFTAR'DA SAĞLIKLI BESLENME

Ramazanda uzun süreli açlık, sıvı kaybı, tansiyon ve kan şekerinde düşüklüğe bağlı olarak yorgunluğa neden olabilir.

Reklam
Reklam

İftar vakti geldiğinde aniden ağır yemeklere yönelmek, sahura kalkmadan oruç tutmak, bayramın ilk gününde birden aşırı yemek yemek gibi beslenme hataları ramazan ayında ve bayramda size zor anlar yaşatabilir. Memorial Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Duygu İbrişim, ramazan ve bayram süresince mide sağlığınızı korumak için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Oruç tutarken sık karşılaşılan problemler, iftarda ve sahurda birden, aşırı miktarda yemek yenilmesi ve buna bağlı sindirim sorunlarıdır. Uzun süreli açlık, sıvı kaybı, tansiyon ve kan şekerinde düşüklüğe bağlı olarak yorgunluğa neden olabilir. Midede ağrı, yanma ve kabızlık bu dönemde en sık yaşanan şikayetlerdir.

Ara vererek yemek yiyin
Yemeğe bir bardak su ve bir kase çorba ile başlamak en iyi yöntemdir. Sulu yumuşak gıdalar oruç sonrası sıvı ihtiyacını karşılar ve mideyi rahatlatır. Çorbadan sonra yemeğe birkaç dakika ara vermek açlık ve yorgunluk duygusunu azaltır. O zaman da her şeyden hızlıca ve bol miktarda yeme isteğini baskılamak kolay olacaktır.

Reklam
Reklam

İftar sofrası çok çeşitli olmasın
Çorba sonrasında etli veya zeytinyağlı bir sebze yemeği ya da haşlama, buğulama veya ızgara et (kırmızı et, beyaz et veya balık) yanında haşlama sebzeler yenilebilir. Ekmek çok fazla miktarda olmadıkça hem doyurucu hem de hazmı kolaylaştırıcıdır. Makarna, pilav ve hamur işlerini az miktarda tüketin ve her iftarda masada bulundurmayın. Kompostolar, mevsim salataları, yoğurt, ayran ve cacık iftar sofralarının çok sağlıklı tamamlayıcılarıdır. Yemeklerin yavaş yenmesi ve iyi çiğnenmesi hem doymanızı kolaylaştırır, hem de sonrasında midede dolgunluk, ağrı, şişkinlik sorunlarını önler.

Yemek planını tokken yapın
İftar alışverişini günün sonunda iyice aç olduğunuz bir zamanda yapmayın. Bu, her şeye daha çok özenmenize ve iştahınızın iyice açılmasına neden olur. Bir sonraki günün yemek planını bugünkü iftardan sonra yani karnınız tokken yapın.

RAMAZAN AYINDA YALOVA’NIN GELENEKSEL YEMEKLERİ

Yalova köftesi
400 gr. koyun kıyması
3 adet yumurta
1 kalın dilim bayat ekmek
2 orta boy soğan
Yarım su bardağı kaşar
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı hindistancevizi rendesi
4 çorba kaşığı sadeyağ veya margarin
½ bardak süt
2 çorba kaşığı un
1 adet yeşil salata

Reklam
Reklam

Uygun boyda bir kabın içine konulan kıyma, rendelenmiş soğan suyu, ekmek içi, tuz, karabiber, rendelenmiş hindistancevizi ve iki yumurtanın sarısı konularak iyice karıştırılır. Bu karışmış malzeme bir kere daha kıyma makinesinden çekilir. İri iri parçalara ayrılır. Yuvarlanır, ortası çukurlaştırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Kıymanın çukur kısmına hazırlamış olduğumuz krema doldurulur orta hararetli fırında yarım saatten fazla pişirilir. Üstünün kızarması makbuldür.

Kremanın yapılması:
Ufak tencereye yağ konulur, eritilir. Az un eklenir, bir dakika kadar kavrulur. Süt ilave edilerek koyulaşıncaya kadar telle karıştırılır ve ateşten indirilerek, yumurta, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. Çok ince kıyılmış yeşil salata konularak itina ile karıştırılır.
Ramazan pidesi fiyatları ne kadar? 2017 Ramazan pidesi fiyatları

Ramazan pidesi fiyatları, geçtiğimiz yıla oranla ne durumda? Fiyatlar artıyor mu, düşüyor mu? Ramazan’ın en makul gıdalarından biri olan Ramazan pidesi fiyatları açıklandı. Pide fiyatlarında artış, gramajında ise stabil oran mevcut. Standart ramazan pidesi 350 gram olarak belirlenmiş.

Reklam
Reklam

RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI

Ramazan pidesinin fiyatları bazı illerde değişiklik gösterdiği görülüyor. İstanbul Fırıncılar Odası ilk başta ramazan pidesinin fiyatlarını açıklayan kurum oldu. İstanbul’u, pidesiyle meşhur Trabzon ve Karabük takip etti. Genel bir baklış ile ramazan pidelerinin en uygun fiyatı İstanbul’da görülüyor. İstanbul’da standart 350gr susamlı pide, 1.80 lira olarak belirlendi.

Denizli ramazan pidesi fiyatı : Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Ramazan ayında pide fiyatlarına zam olmayacağını söyledi. Denizli’de 300 gram Ramazan pidesinin 1,5 liradan satılacak.

Manisa Ramazan pidesi fiyatları : Denizli gibi Manisa da bu sene pideye zam yapmadı. 250 gramlık ramazan pidesi 1 lira 50 kuruştan satılıcak.

Edirne ramazan pidesi fiyatı : Bu yıl Edirne'de Ramazan pidesi zamlı olacak. Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamulleri Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz, zam kararı açıkladı. Yeni zamla birlikte 300 gram ramazan pidesinin fiyatı 2 liraya yükseldi.

Kastamonu Ramazan pidesi fiyatı : Gıda Malzemeleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ufuk Dravor, Ramazan pidesine zam yapmayacaklarını bunun yerine gramajı değiştireceklerini açıkladı. Aslında bu da zammın farklı ismi oluyor. Ramazan pidesinin gramajı 450'den 400 grama düşürüldü. Ramazan pidesi Kastamonu'da 2 liradan satılacak. Pidenin kilogram fiyatı ise 5 TL olarak belirlendi.

Reklam
Reklam

ORUCUN FARZLARI NELERDİR?

Orucun farzı üçtür: 1- Niyet etmek, 2- Niyeti, ilk ve son vakitleri arasında yapmak, 3- İmsak vaktinden Güneş batana kadar orucu bozan her şeyden sakınmak. Sözlükte "kendini tutmak, engellemek, el çekme, geri durma" anlamlarına gelen imsâk, dinî bir kavram olarak, imsak vaktinden, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsî münasebetten ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakın zıttı iftardır.

Anahtar Kelimeler: