Yalova Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak:

Yalova'da, kıyılardaki balık popülasyonunun artırılması için denize 400 adet yapay resifin bırakılacağı bildirildi.

Yalova'da, kıyılardaki balık popülasyonunun artırılması için denize 400 adet yapay resifin bırakılacağı bildirildi.

Yalova Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapay resif projesinde geri sayımın başladığını belirterek, yapay resiflerin imalatı için ihalenin yapıldığını, eylül ayında ise resiflerin denize bırakılacağını bildirdi.

Toplam 400 adet resifin imal edileceğini kaydeden Tokalak, "Şu ana kadar 150 resif imal edildi. Tamamının bir ay içinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu resifleri Yalova'nın iki noktasında denize bırakacağız. Getirilecek vinçli gemilerle bırakılacak bu resifler sadece Yalova kıyıları için değil Marmara Denizi için de faydalı olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Tokalak, denize yapay resif bırakılması uygulamasının dünyanın birçok yerinde olduğunu ve çok iyi sonuçlar alındığını vurgulayarak, "Denize bırakılan resifler, balıklar için doğal yaşam ve barınma alanları oluşturuyor. Rahatça üreme imkanı buluyorlar. Sonuç olarak da bu bölgelerde balık popülasyonu inanılmaz bir artış sergiliyor. Biz de Yalova sahillerinde uygulanacak bu proje ile öncelikli bizim sahillerimiz ve ardından ise tüm Marmara Denizi'nde ciddi bir sayı ve çeşitlilik artışı bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Yalovalı balıkçılar 1 Eylül tarihinde "Vira Bismillah" demeye hazırlanıyor. Barınakta bulunan tekne ve ağlarında son hazırlıklarını yapan Yalovalı balıkçılar, 1 Eylül'e kadar sürecek av yasağının bitmesini dört gözle beklediklerini söylediler.

Muhabir: Erhan Erdoğan / Nedim Güler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: