Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yetiştirecek

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Abay, Öğretim Üyesi...

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Abay, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına (ÖYP) hak kazandıklarını söyledi.

Yalova Üniversitesi öğretim görevlilerinin yetiştirildiği ÖYP'ye hak kazandı. Yalova Üniversitesi 3 fakültede bu programı uygulamaya sokacak. Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Abay, "Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) diye bir program var. Eski üniversiteler bu program kapsamında yeni üniversitelerde görev yapacak öğretim görevlilerini yetiştirerek diğer üniversitelere gönderiyor. Yeni kurulan üniversitelere ÖYP kontenjanı vermiyorlar. Ancak bir istisna olarak, Yalova Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen, bu yıl İlahiyat, Hukuk ve İktisadi İdari İlimler Fakültemizde bu program uygulanmaya başlanacak. Bu Yalova açısından önemli bir gelişme" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: