Yalova Valisi Esengül Civelek:

Yalova Valisi Esengül Civelek, "Yalova'nın sahip olduğu tabii zenginlikler dikkate alınarak sanayi konusunda seçici olmak...

Yalova Valisi Esengül Civelek, "Yalova'nın sahip olduğu tabii zenginlikler dikkate alınarak sanayi konusunda seçici olmak durumundayız" dedi.

Yalova Valisi Esengül Civelek, sanayi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Civelek, Yalova'nın sahip olduğu doğal zenginliklere dikkat ederek, sanayi konusunda seçici olması gerektiğini dile getirerek, "Yalova'ya Taşıt Araçları Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmak isteniyor. Bu proje ile öncelikle ülkemizin otomotiv sektöründe yaşanan gelişmelere paralel olarak ortaya çıkan yıllık 10 milyar doların üzerindeki yan sanayi ürünleri ithalatının tamamının yerli üretim olarak ülke kaynakları ile en azından bir kısmının bu OSB'de üretilerek ithalatın ortadan kaldırılması, daha sonra ise dış pazarlara yönelik olarak otomotiv yan sanayii ürünleri ihracatı yaparak ülke ekonomisi için katma değer ve ilimiz için yeni istihdam sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Yalova’da çevreye, tabiata ve insana zarar vermeyecek bacalı sanayicilerin kurulabileceğine değinen Civelek, şöyle devam etti:

“Yalova coğrafi olarak sahip olduğu avantajlarının ve çevresindeki illerin ülkemizin en gelişmiş sanayi kentleri olmasının yaptığı baskı ile sanayi anlamında yeni yatırımlar konusunda sürekli gündemde olan bir il. İlimiz sahip olduğu orman varlığı, termal sağlık turizmi, doğal güzellikleri ve denizi ile Marmara'nın bu havzasında komşusu durumundaki İstanbul, Kocaeli ve Bursa illerinde yaşayanların nefes alacakları bir tabiat parkı görünümündedir. İç turizm anlamında hizmetler sektöründe beklentileri vardır. Tabiii ki konaklama, termal turizmin sağlık turizmini de işin içine dahil ederek geliştirme ve diğer alt yapı anlamındaki eksiklikleri gidermemiz gerekir. Yalova'nın sahip olduğu bu özellik dikkate alınarak, sanayi konusunda seçici olmak durumundayız”.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: