Yalova Ziraat Odası Tarım Arazilerinin İmara Açılmasına Tepki Gösterdi

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Altınova’da 1. derece tarım arazilerinin imar alanına çevrilmek istendiğini...

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Altınova’da 1. derece tarım arazilerinin imar alanına çevrilmek istendiğini belirterek, “Çok büyük rant var. Birileri nemalanacak diye en iyi tarım alanlarımızı yok etmenin manası yok” dedi.

Beşli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Altınova Belediyesi tarafından Hersek bölgesindeki 1. derece tarım arazilerinin imara açılmak istendiğini söyledi. Bu duruma sonuna kadar karşı çıkacaklarını kaydeden Beşli, “Altınova’da tersaneler dönemini herkes biliyor. 1. derece tarım alanları heba oldu. Bugüne kadar yapılanlar yapıldı. Yalova için bir kimlik olan kivi bahçelerine, 1. derecedeki tarım alanlarının imara açılması için Altınova Belediyesi müracaatta bulunuyor” dedi.

Reklam
Reklam

Altınova Belediyesi’nin daha önce de bu arazi için müracaata bulunduğunu kaydeden Beşli, şöyle konuştu:

“Daha önceki müracaatları reddedildi, hem toprak kurulundan, hem de bakanlık tarafından. Bugünlerde yine Altınova'da 1. derecedeki tarım alanlarına, kivi bahçelerine, insanın bile ekilse biteceği yerlere hala yan gözle bakıyorlar. Bu bizim, çocuklarımızın geleceği. Orada yüzlerce kivi üreticisi ekonomiye katkı sağlıyor. Hala tarım arazilerine saldırmanın manası yok. Buralarının imara açılması kararı alınırsa biz mahkemeye müracaat edeceğiz.”

İmara açılmak istenen alanlara konut ve sanayi tesisleri kurulmak istendiğine işaret eden Beşli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi buranın imara açılması hem tersaneye destek olacak, hem konut yapılacak. Kivi arazileri tamamen yok olacak. Herkes’teki 1. derecedeki tarım alanları burası. Çok büyük rant var. Birileri köşe olacak, nemalanacak diye en iyi tarım alanlarımızı yok etmenin manası yok. Toprak kurulundan çıksa da, bakanlık onaylasa da bu işin peşini bırakmayız, mahkemeye gideriz. Hem Yalova’da kivi üretimi arttırmak istiyoruz, hem arazileri yok ediyoruz. Bu çok komik. Buralarda toprak çok kaliteli. Burayı imara açmak için boşuna uğraşmasınlar. Biz yönetim kurulu ve meclisteki arkadaşlar bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu konuda valimizin de tepki vereceğini düşünüyorum. Valimizin üdahale edip izin vermeyeceğine inanıyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: