Yalova'da Çocuk Tiyatrosu 23 Nisan'da Açılıyor

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Sabahattin-Mesude Engin Çocuk Tiyatrosu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Sabahattin-Mesude Engin Çocuk Tiyatrosu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılacağını söyledi.

Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa başından itibaren projesi de buna göre uygulanmış bir çocuk tiyatrosunun yapıldığını ifade etti. 160 kişi kapasiteli olacak tiyatronun önemli bir proje olduğunu vurgulayan Koçal, şöyle konuştu:

"Bu, maliyet olarak büyük bir iş değil belki fakat fonksiyonu büyük olacak. Önemli tarafı şu; Yalova merkezde 15 bin tane ilköğretim çağında çocuğumuz var. Tabii öncelikle bunu merkezdeki çocuklarımız için düşündük. İnşallah biraz daha genişletip ilçelerdeki çocukları da buraya getirmek istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaptık. Yalova'mızdaki 15 bin tane çocuğun hepsi, istisnasız, gönüllü olarak değil, en ücra köşesinde okuyan dahi, cebinde 5 kuruş parası olmasa dahi bir sene içinde 3 kere profesyonel bir tiyatro izleyecek. Yani bir çocuk bu çalışma ile 8 yıllık dönemde 24 tane tiyatro izleyecek."

Reklam
Reklam

Sabahattin-Mesude Engin Çocuk Tiyatrosu'nun çocukların kültürel gelişimine önemli katkı sağlayacağını da sözlerine ekleyen Koçal, "Bu çocuklarımızın kültürel gelişimi anlamında çok önemli. Buradaki oynanacak oyunlar bir komisyon tarafından belirlenecek. Profesyonel olacak ve çocuklarımıza milli kültürümüzü aşılama noktasında özellikle seçilmiş oyunlar olacak. Çocuğumuzun kültürel gelişimine katkı sağlayacak bu proje benim için çok önemli. Bu proje beni heyecanlandırıyor" dedi.

Muhabir: Erhan Erdoğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: