Yalova'da Deniz Temiz Çıktı

Yalova Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerde alınan deniz suyu örneklerinde yapılan...

Yalova Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerde alınan deniz suyu örneklerinde yapılan tahliller yüz güldürdü. Laboratuar verilerine göre Yalova'da sahiller insan sağlığı açısından risk taşımıyor.

Yaz sezonunun başlaması ile birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlarda plajlara akın etti. Ancak her yıl kirliliğin yüksek derecede seyrettiği Yalova'da bu yıl değerlerin ne olacağı da merak konusu oldu. Yalova Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından Yalova il merkezi ve ilçelerde ki 17 plajdan alınan deniz suyu numuneleri laboratuar ortamında incelemeden geçirildi. Bu incelemeden çıkan sonuçlar ise Yalova'ya derin bir nefes aldırdı. Zira il merkezi ve ilçelerdeki hiçbir plajda denize girilmesine mani olacak kadar bir kirlilik oranı görülmedi. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl Yalova'da deniz suyu değerlerinin çok daha temiz olmasının altında ise devreye giren arıtma tesisleri yatıyor. İl merkezi ve ilçelerde kanalizasyon atıkları arıtıldıktan sonra denize salıveriliyor. Bu da suyun kirlenmesinin önüne geçiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: