Yalova'da dönüş çilesi

YALOVA (İHA) - Bandırma ve Çanakkale'de kötü hava şartları sebebiyle deniz ulaşımı aksayınca Yalova'da kara ve deniz trafiği felç oldu.

Yalova'da bayram tatilinden dönen vatandaşlar uzun kuyrukların oluştuğu yollarda çaresiz kaldı. Bayram tatili dönüşünü Bandırma ve Çanakkale üzerinden yapmayı planlayanlar, deniz seferlerinin iptal edilmesi ile Yalova'ya yöneldi. Deniz İşletmeleri normal seferlerine devam edip ek sefer koymayınca vatandaşlar, Yalova İskelesi'nde uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul Deniz Otobüsleri ise normal seferlerine ek seferler ilave etmesine rağmen vatandaşın talebini karşılayamadı. Yalova'da arabalı vapur seferlerinin yapıldığı Topçular'da da aynı sorunlar yaşandı. Araçları ile Eskihisar'a geçmek isteyen sürücüler, arabalı vapurlara binebilmek için saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Reklam
Reklam

Araçların meydana getirdiği kuyruk nedeni ile Yalova-İzmit Karayolu'nda zaman zaman yol kilometrelerce kapandı. Türkiye Deniz İşletmeleri yetkilileri, Topçular-Eskihisar hattında 10 feribotun ring halinde sefer yaptığını ancak Eskihisar'da da yoğunluk yaşanması nedeni ile seferlerin geciktiğini dile getirdi. Bayram tatili dönüşünün kabusa dönüştüğünü belirten vatandaşlar, "Yetkililer gerekli önlemleri almadıkları için bu çileyi çekiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.