Yalova'da Eğitim Çalıştayı

Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman,"Yalova'nın Eğitimde Dünü Bugünü Geleceği Çalıştayı"nda ilin 2025 yılına kadar...

Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman,"Yalova'nın Eğitimde Dünü Bugünü Geleceği Çalıştayı"nda ilin 2025 yılına kadar eğitim sürecini planlanacağını söyledi.

"Yalova'nın Eğitimde Dünü Bugünü Geleceği Çalıştayı" 26 Nisan 2013 Cuma günü Grand Aydoğan Otel'de başlayacak. Çalıştay öncesi bir basın toplantısı yapan Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, hedeflerle ilgili bilgi verdi. Çalıştay için bir yıla yayılan hazırlık yapıldığına dikkat çeken Yurtman, "Bir yıl önce üniversite sınav sonuçlarında yaşanan düşüşten yola çıkarak bu çalıştayın alt yapısını hazırlamaya başladık. Okul okul çalışmalarımızı sürdürdük. İlin eğitimdeki geleceğini belirlemek adına bu çalıştayı düzenleme kararı aldık. Geçmişin bilgi birikimini geleceğe yönelik beklentilerimizle harmanlayarak bugüne uyarlayacağız. Yalova'nın eğitimde marka şehir olmasını istiyoruz. Bu çalıştayda alınacak kararlarla ilin 2025 yılına kadar olan eğitim sürecini planlayacağız. Alınacak kararlar bir kitaba dönüştürülerek yerel yönetimle birlikte hayata geçirilecek" dedi.

Reklam
Reklam

Başarının ilköğretimden başlayarak yüksek öğrenime kadar uzanan bir süreçte geldiğini dile getiren Yurtman, bunun için ilde tekli öğretime geçişi önemsediklerini vurguladı. 2013 / 2014 eğitim öğretim yılından itibaren il merkezindeki okulların tamamının tekli eğitime geçmesini hedeflediklerini dile getiren Yurtman, "Sabahçı ve öğlenci olarak yapılan 2'li eğitim öğrencilerin başarılarını etkiliyor. Bu da başarıyı düşürüyor. Öğrencilerimizin tekli eğitime geçişi ile birlikte başarı seviyesinin yükseleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Okullarda öğrenci, eğitimci ve veli olmak üzere 3 ayağın oturtulmasının öneminin büyük olduğunu anlatan Yurtman, "Bu noktada velilerimize de büyük görevler düşüyor. Eğitim sürecinde onların da faal rol almalarını istiyorum" dedi.

26/27 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacak olan çalıştay sabah ve öğlen toplam 5 salonda gerçekleştirilecek ve bu toplantılarda alınacak kararlar kitaplaştırılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: