Yalova'da Eğitime 2 Temel

Yalova’da, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Uygulamalı Anaokulu ile 224 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun...

Yalova’da, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Uygulamalı Anaokulu ile 224 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun temeli törenle atıldı.

Yalova Valiliği tarafından düzenlenen ilk törende Kız Teknik ve Meslek Lisesi Uygulamalı Anaokulu’nun temeli atıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, “Kız Meslek Lisesi'nde 950 normal öğretim, 250 açık lise öğrencisi olmak üzere toplam bin 200 öğrencimiz eğitim-öğretim görmektedir. Okulumuzda 34 şube, 9 atölye bulunmaktadır. Okulumuzda ayrıca 73 eğitimci görev almaktadır. Temelini atacağımız anaokulunun inşaatı 675 metrekare olarak planlanmıştır. 5 derslikten oluşan anaokulunda 125 öğrenci eğitim görecektir. 432 bin sözleşme bedeline sahip okulumuzun 180 iş günü içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. İnşallah 2013 Mart ayında eğitim öğretime açılacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, “Öğretmenlik yıllarım burada geçti. Buradaki geçirdiğim günler önemli. Bugünkü bu yatırımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir hizmetin içinde kendimi bulduğum için de şanslı hissediyorum. Gerçekten Yalova’da eğitime hazır bir ortam var. Bu ortama hazırlayan başta sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Yeni bir eğitim sistemine geçtik. Bazıları farklı şeyler ima ettiler. Herkes görevini yaparsa sorun yaşanmaz. Bunu tüm ülkemizde görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek, mutluluğunu dile getirdi.

Eğitimde Yalova’nın başarısına da değinen Coşkun, “Şu anda inşaat halinde okullar var. Yeni temelleri atılacaklar var. Okullarımızın sıkıntılarını bir an önce çözeceğiz. Yalova eğitimde markalaşmış bir il. Bunun devam etmesini istiyoruz. Bu başarının daha da yukarı çekilmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Yalova Valisi Esengül Civelek ise konuşmasında, anaokulunun önemine işaret ederek, “Umudumuz, güvencemiz, geleceğimiz çocuklarımız için yeni bir yatırımı başlatıyoruz. Bizler biliyoruz ki anaokullarımız çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayan kurumlardır. Zekanın yüzde 78’i anaokulu çağında gelişmektedir. Anaokulu eğitimi alan çocuklar hayatlarında başarılı oluyor. Bu yüzden de bu yatırımın çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ardından Vali Civelek, Milletvekili Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman anaokulunun temelini birlikte attı. Civelek, inşaatı yapan firma sahibinden anaokulunun eğitim öğretim yılının ikinci yarısı olan 8 Şubat tarihine kadar tamamlanması için söz aldı.

Protokol üyeleri ardından Elmalık Yolu’nda bulunan 224 kişilik kız öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yurtman, “Temelini atacağımız 224 kişilik öğrenci yurdu bin 267 metrekare alanda inşa edilecek. 1 milyon 773 bin liralık maliyete sahip yurdun 220 gün içinde tamamlanması hedefleniyor” diye konuştu.

Milletvekili Coşkun ise, “Yurt binasının temelini atıyoruz. Kız öğrenci yurdu olması daha önemli. Yalova’ya gelen kız öğrencilerin kalacak yer konusunda çektiği sıkıntıları biliyoruz. Bu güzel şehrimize bu yatırımları gelmesini sağlayan başta Başbakanımıza, bakanımıza ve valimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Civelek de konuşmasında, yurdun hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “Yalova Valiliği İl Özel İdaresi ve Vilayetler Hizmet Birliği’nce kaynağı sağlanarak gerçekleştirilen 224 kişilik öğrenci yurdumuzda öğrencilerimiz disiplinli, güvenli, huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretim yaşamlarına devam edeceklerdir” dedi.

Reklam
Reklam

Ardından protokol üyeleri yurdun temelini birlikte attı. Vali Civelek burada da yurdun 2013-2014 eğitim yılına hazır olması için müteahhit firma sahibinden söz aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz