Yalova'da "elektronik Ön Ödemeli Su Sayacı" Uygulamasına Geçiliyor

 Yalova Belediye Meclisi üyeleri, kentte elektronik ön ödemeli su sayacı sistemine geçilmesi için Belediye Başkanlığına yetki verdi.

Yalova Belediye Meclisi üyeleri, kentte elektronik ön ödemeli su sayacı sistemine geçilmesi için Belediye Başkanlığına yetki verdi. Meclisin temmuz ayı üçüncü birleşimi, Adem Gülsün başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıda ilk olarak elektronik ön ödemeli su sayacına geçilmesiyle ilgili teklif gündeme geldi. Konuyla ilgili bilgi veren Gülsün, bu sistemin kayıp-kaçak su kullanımının önlenmesi, mal sahibi ve kiracı arasındaki sıkıntının çözülmesi, depozitonun kalkması ve tahsilatın artmasının hedeflendiğini söyledi. Yasal olarak mevcut konutlarda bu su sayacının zorunlu olamayacağını belirten Gülsün, "Yeni yapılacak binalarda bu sayaçtan takılması zorunlu hale getirilmesi düşünülüyor. İsteyen aboneler de bu sayacı kullanabilecek. Sayaca yaklaşık 200 lira bir bedele sahip olunabiliyor. Bu bedelin de 5 yılda ödenebilmesi öngörülüyor" diye konuştu. Konuşmanın ardından meclis üyeleri konuyla ilgili riyasete yetki verdi. Öte yandan Yalova'da 45 bin faal toplam 55 bin su abonesi olduğu da kaydedildi. Meclis üyeleri ayrıca Soğucak, Safran köyleri ile Bağlarbaşı Mahallesi'nde spor alanı olarak görünen yerlerin kamulaştırılması kararını da aldı. Son birleşimde, Termal ilçesinden Yalova merkeze jeotermal suyunun getirilmesi için TİGEM'deki bir bölüm arazinin kamulaştırılmasıyla ilgili teklif bir sonraki meclis toplantısına ertelendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: