Yalova'da Geri Dönüşüm Projesi Hayata Geçiyor

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Geri Dönüşümde Hayat Bulan Eller Projesi için geri dönüşüm toplama araçlarının yapımına başlandığını söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Geri Dönüşümde Hayat Bulan Eller Projesi için geri dönüşüm toplama araçlarının yapımına başlandığını söyledi.

Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi, Yalova Emniyet Müdürlüğü, Yalova İŞKUR Müdürlüğü ve ÇEVTEM'in ortaklaşa yürüteceği geri dönüşüm projesini hayata geçireceklerini belirtti.

Şu anda geri dönüşüm araçlarının yapıldığını belirten Koçal, "Projenin amacı Bağlarbaşı Mahallesi'nde Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgede yaşam koşullarını iyileştirerek, bölge halkına maddi katkı sağlamak olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Koçal, projeye sadece müracaat eden vatandaşların katılabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Katılım hiçbir şekilde zorunlu tutulmayacak ve daha iyi imkanlar sağlamak amacıyla çöpler günlük olarak vatandaşlarımızın yaşadığı mahalleye çıkarılmadan teslim alınacak. Çocukların projenin dışında tutulacağı uygulamada daha modern araçlar kullanılacak. Tek tip kıyafetlerle, hijyenik koşulların sağlayacağı proje kapsamında toplanan malzemelerin teslimi sırasında ücreti nakit olarak ödenecek."

Muhabir: Erhan Erdoğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: