Yalova'da Geri Dönüşüm Tesisinde Yangın Çıktı

Yalova'nın Çiflikköy ilçesi Taşköprü beldesinde bulunan Benoplast geri dönüşüm tesisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın...

Yalova'nın Çiflikköy ilçesi Taşköprü beldesinde bulunan Benoplast geri dönüşüm tesisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu 2,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında 2 kişinin dumandan etkilendiği, 3 kişinin de hafif yaralandığı bildirildi.

Saat 13.00 sıralarında, Yalova yakınlarındaki Kılıçköy Mevkii'ndeki Beno Plastik Ambalaj ve Kalıp San. Tic. Ltd. Şti adlı fabrikanın geri dönüşüm tesisinden alevler yükselmeye başladı. Benoplat fabrikasına ait Kılıçköy'de bulunan geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın sonucunda beş kişi hafif yaralandı. Yangına başta Yalova, Çiflikköy ve Taşköprü itfaiye ekipleri müdahale etti. Yetersiz kalan itfaiye ekiplerine destek olarak Kocaeli ve Bursa itfaiye ekipleri destek için geldi. 112 acil ambulans ekipleri de tedbir amaçlı bölgede 9 aracını konuşlandırdı. Yapılan yoğun müdahale ile alevler saat 15.30 sıralarında tamamen söndürüldü. Yangında 2 kişinin dumandan etkilendiği, 3 kişinin de hafif yaralandığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Yalova Vali Vekili Cezmi Türkgöçer, yaptığı yazılı açıklamada yangına Yalova, Çiftlikköy, Altınova, Taşköprü, Kocaeli ve Bursa itfaiyelerinin müdahale ettiğini, yürütülen çalışma sonucu yangının kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandığını bildirdi. Hasar tespit çalışmalarına da başlandığını belirten Türkgöçer, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz