Yalova'da Nefes Kesen Kimyasal Tatbikat

UMKE Güney Marmara Bölgesel Kampı esnasında Yalova'da düzenlenen tatbikat aslını aratmadı. Kimyasal sızıntıya maruz kalan...

UMKE Güney Marmara Bölgesel Kampı esnasında Yalova'da düzenlenen tatbikat aslını aratmadı. Kimyasal sızıntıya maruz kalan öğrenciler Yalova Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri ile Yalova, Çiftlikköy itfaiyeleri ve UMKE ekiplerinin ortaklaşa çalışması ile kurtarıldı.

Yalova, 11-14 Eylül 2012 tarihleri arasında Bursa, Çanakkale ve Yalova ili UMKE ekiplerinin katıldığı Güney Marmara Bölgesel Kampı'na ev sahipliği yapıyor. 100 UMKE personeli Yalova'da uygulamalı ve teorik eğitimler alıyor. Eğitimlerin en can alıcı bölümünde ise düzenlenen kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer sızıntı tatbikatı yer aldı. Çiftlikköy ilçesinde toplanan UMKE ekipleri AFAD, Yalova ve Çiftlikköy itfaiye ekipleri ile birlikte ortak bir tatbikat yaptı.

Reklam
Reklam

Senaryo gereği meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde Sağlık Meslek Lisesi'nde eğitim amaçlı bulunan kimyasal maddeler saçılıp bir birine karıştı. Bu maddelerden çıkan zehirli gaz ise okuldaki 2 görevlinin zehirlenmesine sebebiyet verdi. Olay yerine gelen ekipler koruyucu elbiselerini giyerek kendinden geçen personeli tahliye etti. Bu esnada eğitime katılan UMKE personeli de tatbikatı ilgiyle izledi. UMKE ekipleri ayrıca trafik kazası ve deprem tatbikatlarına da katılarak uygulamalı eğitim alacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: