Yalova'da Norveçli Firma Için Gemi Yapıldı

Norveçli bir firmanın Yalova'daki Cemre Tersanesi'nde yaptırdığı "OSTERBRIS" adlı canlı balık taşıma gemisi, törenle denize indirildi.

Norveçli bir firmanın Yalova'daki Cemre Tersanesi'nde yaptırdığı "OSTERBRIS" adlı canlı balık taşıma gemisi, törenle denize indirildi. Altınova ilçesindeki tersanede düzenlenen törende, OSTERBRIS AS firmasının yaptırdığı 75 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğindeki gemi, firma sahibi Olav Ostervold ile eşi Margareth Ostervold'un kurdele kesmesinin ardından denizle buluşturuldu. Cemre Tersanesi'nin suya indirilen 29'uncu gemisi olma özelliğini taşıyan OSTERBRIS, 2014 yılının nisan ayında donatım işlemleri tamamlandıktan sonra Norveç'e yola çıkacak. Törene, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Cemre Tersanesi ortakları Orhan Gülcek, Hüseyin Toftar ve Necmettin Çubuk ile tersane çalışanları katıldı. Geminin, 3 bin 200 metreküp taşıma kapasitesine sahip olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: