Yalova'da Okullar Kademeli Geçişe Hazırlanıyor

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, 17 Temmuz’a kadar ildeki tüm okulların fiziki açıdan...

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, 17 Temmuz’a kadar ildeki tüm okulların fiziki açıdan kademeli geçişe uygun hale getirileceğini söyledi.

Kademeli geçişin 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy ve Ziya Gökalp İlköğretim Okulları haricinde diğer okullarda ertelendiği Yalova'da okullar bu sisteme uyumlu hale getiriliyor. Bakım ve onarım çalışmalarına başlandığının altını çizen Yurtman, "İlimizdeki tüm okullarda kademeli geçişe yönelik bakım çalışmalarına başlandı. Tüm okullarımız 17 Temmuz 2012 tarihine kadar bu sisteme uygun hale getirilmiş olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Bu yıl il tarihinde ilk kez milli eğitim ilçe müdürlüklerine şube müdürü tayin edildiğini söyleyen Yurtman, "Her ilçemize 2 şube müdürü atandı. Bu Yalova tarihinde ilk kez oluyor. Bu tayinlerle Yalova'da eğitim kadroları da güçlendirilmiş oluyor" şeklinde konuştu.

E-kayıt sisteminin ise henüz devreye girmediğini belirten Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, "Otomatik kayıt sistemi sayesinde velilerimizin yorulmasına gerek kalmaksızın adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre çocuklarımızın hangi okula gitmesi gerekiyorsa kayıtları yapılıyor. Bu yıl da aynı şeklide kayıtlar gerçekleşecek. Ancak sistem Ankara'dan açıldığı için henüz kayıtlar yapılamıyor. En kısa sürede onunda açılacağını ve kayıtların başlayacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: