Yalova'da, Onno Tunç Anısına Yeni Heykel Yaptırıldı

Yalova'da, ünlü besteci Onno Tunç anasına yeni bir heykel yaptırıldı.

Yalova'da, ünlü besteci Onno Tunç anasına yeni bir heykel yaptırıldı.

Belediye Başkanı Yakup Koçal, yaptığı açıklamada, Tunç anısına tunçtan yapılan heykelin açılışına Sezen Aksu'yu da davet edeceklerini söyledi.

Armutlu ilçesinde 14 Ocak 1996 yılında uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Tunç için daha önce uçağın düştüğü nokta ile kent merkezinde 2 anıt yapıldığını anımsatan Koçal, "Yalova'daki anıt zarar gördüğü gerekçesiyle birkaç ay önce yıkılmıştı. Heykeltıraş Çağrı Özbay'a yaptırılan son heykelde ünlü besteci, tunçtan yapılan bir sol anahtarıyla sembolize edildi" dedi.

Reklam
Reklam

Koçal, heykelin bu kez farklı bir yere konulacağını ifade ederek, "Yeni heykeli mermer bir kaide üzerine Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nin önüne yerleştireceğiz. Önümüzdeki aylarda açılışını yapacağımız heykel için bir tören düzenleyeceğiz. Törene Sezen Aksu'yu da davet edeceğiz" diye konuştu.

Muhabir: Erhan Erdoğan / Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: